Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία για τον South Stream υπογράφουν Τουρκία - Ρωσία

Συμφωνία για τον South Stream υπογράφουν Τουρκία – Ρωσία

Η Ρωσία και η Τουρκία θα υπογράψουν την Πέμπτη πρωτόκολλο συμφωνίας για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream, κατά την επίσκεψη στην Αγκυρα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην Τουρκία αναμένεται και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

91

Η Ρωσία και η Τουρκία θα υπογράψουν την Πέμπτη πρωτόκολλο συμφωνίας για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream, κατά την επίσκεψη στην Αγκυρα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για τον ίδιο σκοπό αναμένεται στην Αγκυρα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, o οποίος θα παραστεί συμβολικά στην υπογραφή της συμφωνίας, καθώς η ιταλική εταιρεία Eni είναι ο βασικός εταίρος της ρωσικής Gazprom για την κατασκευή του αγωγού South Stream που θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με Γιούρι Ουσάκοφ, αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, στο πρωτόκολλο αυτό που θα υπογραφεί από τον Βλ.Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «η τουρκική πλευρά θα δώσει την έγκριση της για να αρχίσουν οι ερευνητικές εργασίες».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εργασίες θα γίνουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν έδωσε, ωστόσο, κάποια ημερομηνία για την έναρξη τους, αναφέροντας ότι αυτή θα καθοριστεί από τους δυο πρωθυπουργούς.

Πάντως, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στον South Stream.

Ο αγωγός αυτός θα πρέπει να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, συνδέοντας την Ρωσία με την Βουλγαρία, όπου θα χωριστεί σε ένα βορειοδυτικό σκέλος προς την Αυστρία και ένα νότιο σκέλος προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

Κατά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται και η υπογραφή συμφωνίας κατασκευής πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024