Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, πυρκαγιά σε Ζάκυνθο, Σάμο και Σκόπελο

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, πυρκαγιά σε Ζάκυνθο, Σάμο και Σκόπελο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σχεδόν ταυτόχρονα στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Νέα Ζωή, και στη Χασιά στο δήμο Φυλής. Στα σημεία εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στη Σάμο και στη Σκόπελο.

51

Υπό μερικό έλεγχο είναι τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σχεδόν ταυτόχρονα στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Νέα Ζωή, και στη Χασιά στο δήμο Φυλής. Στα σημεία έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αεροσκάφη για την κατάσβεση.

Οι πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Χασιά εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 14:40 το μεσημέρι.

Στα μέτωπα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο, προσπαθώντας να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο ξέσπασε κοντά στη χωματερή και στη Χασιά πάνω από το γήπεδο του Θρασύβουλου.

Νωρίτερα, εξαιτίας της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, στην περιφερειακή του Αιγάλεω, και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο στην έξοδο 4, η οποία έχει πλέον δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν τω μεταξύ, πυρκαγιά στις Βολίμες στη Ζάκυνθο, η οποία καίει ξερά χόρτα. Έχουν σπεύσει στην περιοχή δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Το μπαράζ πυρκαγιών που έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο της τελευταίες δύο εβδομάδες έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των τοπικών αρχών, οι οποίες μιλούν για συντονισμένη προσπάθεια εμπρηστών.

Φωτιά καίει επίσης αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ψιλή Βίγλα στο Βαθύ Σάμου. Επί τόπου βρίσκονται δέκα οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο και 30 εθελοντές.

Σε εξέλιξηβρίσκονταν το βράδυπυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πάνορμο της Σκοπέλου. Στο σημείο, που είναι δύσβατο, έχει σπεύσει δύναμη της υπηρεσίας που εδρεύει στη Σκόπελο, καθώς και από το Βόλο. Προς το παρόν, πάντως, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Υψηλός θα παραμείνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο «κόκκινο» θα βρεθούν οι περιοχές Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Χίου, Σάμου (για τη νήσο Ικαρία), καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.

* Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, δύο αεροσκάφη, για επιχειρήσεις στους Αγίους Σαράντα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή, η οποία απείλησε μάλιστα κατοικημένες περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024