Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερκαλύφθηκε η έκδοση των Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση των Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου

Σε υπερκάλυψη της έκδοσης Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ), ύψους 1,4 δισ. ευρώ, οδήγησε την Τρίτη η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές. Ο ΟΔΔΗΧ είπε ότι από την έκδοση ΕΓΔ 26 και 52 εβδομάδων το δημόσιο άντλησε 1,4 δισ ευρώ, που είχε ζητήσει αρχικά, καθώς και επιπλέον 420 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές.

93

Η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές οδήγησε σε υπερκάλυψη της έκδοσης Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ), ύψους 1,4 δισ. ευρώ, την Τρίτη παρά τις χαμηλότερες αποδόσεις.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είπε ότι από την έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 και 52 εβδομάδων το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 1,4 δισ ευρώ που είχε ζητήσει αρχικά, καθώς και επιπλέον 420 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Η απόδοση στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 1,12% από 1,78% στην έκδοση του Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά τα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, η απόδοση διαμορφώθηκε αντίστοιχα στο 0,91% από 1,48% τον Απρίλιο.

Ο καθαρός δανεισμός της χώρας ανέρχεται στα 50 περίπου δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους, ποσό που ανέρχεται στο ένα πέμπτο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας.

Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διαμορφώνονταν στις 170 μονάδες βάσης την Τρίτη, έχοντας υποχωρήσει από τα επίπεδα των 300 μονάδων στις αρχές του έτους.

Αναλυτές απέδωσαν την υποχώρηση των αποδόσεων στην σημερινή έκδοση των ΕΓΔ στο έντονο ενδιαφέρον των primary dealers εν μέσω χαμηλών επιτοκίων στην ευρωζώνη.

«Λόγω της μεγάλης ζήτησης είχαμε υποχώρηση των αποδόσεων. Η μεγάλη ζήτηση, που αντανακλάται στο υψηλό συντελεστή κάλυψης οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των primary dealers για να λάβουν καλή βαθμολογία, ελλείψει άλλων εκδόσεων από τον ΟΔΔΗΧ», είπε στο Reuters trader ομολόγων σε μεγάλη ελληνική τράπεζα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Τα χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη βοηθούν», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Σπύρος Παπανικολάου, είχε πει στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δανεισμού για το 2009, με εξαίρεση τις εκδόσεις των ΕΓΔ Ιουλίου και Αυγούστου και ότι μπορεί να προχωρήσει σε πρόωρο δανεισμό (pre-fund) για το 2010, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και των χαμηλότερων spread.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024