Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Xbox.. Dead τα «τσιπαρισμένα» Xbox 360

Xbox.. Dead τα «τσιπαρισμένα» Xbox 360

Με... μισή κονσόλα μένουν στο εξής οι χρήστες «τσιπαρισμένου» Xbox 360, μετά την απόφαση της Microsoft να τους κόψει την πρόσβαση στο Xbox Live. Υπολογίζεται ότι 600.000 χρήστες στις ΗΠΑ έφαγαν ήδη «π

Με… μισή κονσόλα μένουν στο εξής οι χρήστες «τσιπαρισμένου» Xbox 360, μετά την απόφαση της Microsoft να τους κόψει την πρόσβαση στο Xbox Live. Υπολογίζεται ότι 600.000 χρήστες στις ΗΠΑ έφαγαν ήδη «πόρτα» -νεότερες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό στο 1 εκατομμύριο. Προσοχή εφιστούν τα σάιτ games, σε όσους θέλουν να αγοράσουν μεταχειρισμένη κονσόλα (ορδές προς πώληση τα τσιπαρισμένα Xbox 360 στο eBay).

Η κατασκευάστρια εταιρεία στηρίζει την απόφασή της στο επιχείρημα ότι με την μετατροπή παραβιάζονται οι όροι χρήσης της υπηρεσίας, και ως εκ τούτου η αποσύνδεση των χρηστών είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Τα «ένοχα» τσιπ επιτρέπουν την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών στην κονσόλα (αν και δεν χρησιμοποιούνται μόνο για αυτό). Σύμφωνα με την Microsoft, η χρήση τους επιφέρει την ακύρωση της εγγύησης και, πλέον, την αποπομπή από το Xbox Live.

To Xbox έχει ενσωματωμένες τεχνολογίες για τη διαχείριση ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων, με τις οποίες εντοπίζεται το πειρατικό λογισμικό, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές πως η Microsoft εντόπισε τις τσιπαρισμένες κονσόλες.

Κάποιοι χρήστες διαμαρτύρονται ήδη για την τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η Microsoft, άλλοι είτε γιατί αγόρασαν μεταχειρισμένη (και ήδη τσιπαρισμένη χωρίς να το ξέρουν) την κονσόλα, άλλοι γιατί θεωρούν ότι την ευθύνη της πειρατείας την έχουν η Microsoft και οι εταιρείες που πωλούν τα παιχνίδια σε τόσο υψηλές τιμές (τα νέα παιχνίδια κοστίζουν περί τα 60 ευρώ). Από την άλλη, υπάρχουν χρήστες που θεωρούν δίκαιο το μέτρο, τουλάχιστον για όλους όσοι πληρώνουν για τους τίτλους.

Όπως εξηγούν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας XBox, MyXbox.gr, η κονσόλα είναι «μισή» χωρίς το Ίντερνετ. Από το Marketplace του Xbox Live υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα να κατεβάσουν οι παίκτες (μουσικά βίντεο κλιπ, εικόνες για το προφίλ τους, θέματα για το dashboard, πλούσια demo για τα νέα παιχνίδια και τρέιλερ ταινιών). Το Xbox Live είναι η πύλη για το νέο περιεχόμενο των παιχνιδιών, και φυσικά ο καλύτερος τρόπος (αν όχι ο μόνος) για να προμηθευτούν οι παίκτες τις αναβαθμίσεις λογισμικού και τις αναβαθμίσεις που αφορούν τη συμβατότητα της κονσόλας Xbox 360 προς τα πίσω (Backwards Compatibility).

Η υπηρεσία αν αν και προσφέρεται σε 26 χώρες, δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Οι Έλληνες κάτοχοι διαμαρτύρονται έντονα για αυτό και έχουν δημιουργήσει ειδικά αφιερωμένο δικτυακό τόπο για το σχετικό αίτημα στη διεύθυνση http://www.xboxlivegreece.gr. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, οι έλληνες gamers καταλήγουν είτε αποκλεισμένοι είτε υποχρεωμένοι να δηλώνουν κάτοικοι άλλης χώρας που υποστηρίζεται το Xbox Live. «Η Microsoft δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να φέρει servers και περιφερειακά (MS Points, κάρτες ανανέωσης) του Xbox Live στην Ελλάδα αλλά δέχεται κάθε μήνα τις πιστωτικές κάρτες μας για την συνδρομή μας στο Xbox Live. Επιπλέον, περιορίζει, μέχρι και κλειδώνει, υλικό που μπορούνε να κατεβάσουν σχεδόν όλες οι άλλες χώρες» και καταλήγουν

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να έχουμε πληρώσει τα ίδια χρήματα με την υπόλοιπη Ευρώπη και να παίρνουμε ένα προϊόν λειψό απο άποψη υπηρεσιών. Πληρώσαμε τα ίδια χρήματα, απαιτούμε το ίδιο προϊόν. Επίσης απαιτούμε να μην αφηνόμαστε έρμαια του παραεμπορίου που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας όσον αφορά τα προϊόντα που απευθύνονται στους χρήστες Xbox Live».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024