Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύντομα στην Ελλάδα ο Σαμ Μέντες για το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» στην Επίδαυρο

Σύντομα στην Ελλάδα ο Σαμ Μέντες για το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» στην Επίδαυρο

Σύντομα θα είναι εδώ ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, για να παρουσιάσει στην Επίδαυρο τη δική του εκδοχή στο έργο του Σαίξπηρ Χειμωνιάτικο Παραμύθι. Μαζί του και οι ηθοποιοί Ρεβέκκα Χολ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Ίθαν Χοκ, Σινέντ Κιούζακ. Στις 21 και 22 Αυγούστου οι παραστάσεις.

38

Σύντομα θα είναι εδώ ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, για να παρουσιάσει στην Επίδαυρο τη δική του εκδοχή στο έργο του Σαίξπηρ Χειμωνιάτικο Παραμύθι.

Η παραγωγή θα φέρει στο αρχαίο θέατρο την επίλεκτη ομάδα Αγγλων και Αμερικανών ηθοποιών, οι οποίοι δουλεύουν μαζί με τον σκηνοθέτη στο φιλόδοξο εγχείρημά του, κατά το οποίο οι ηθοποιοί της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου συμπράττουν στο ανέβασμα ενός έργου, που παρουσιάζεται στις δύο πρωτεύουσες, μοιράζοντας τη θεατρική σεζόν.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ρεβέκκα Χολ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Ίθαν Χοκ, Σινέντ Κιούζακ. Το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» πρώτα συμπλήρωσε τον κύκλο παραστάσεών του στην Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν και συνεχίζει έως τις 15 Αυγούστου στο Λονδίνο στο θέατρο «Οld Vic».

Όπως αναφέρεται στα Νέα, στη διάρκεια των αναγνώσεων του έργου, οι ηθοποιοί ήταν επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα η ομάδα των Αμερικανών που ένιωθαν δέος για την εξοικείωση των Αγγλων με το σαιξπηρικό κείμενο. Ο Ίθαν Χοκ, ο Αυτόλυκος του έργου, είχε σχολιάσει το ρόλο του λέγοντας «ανάθεμα κι αν ξέρω τι κάνω».

Στη συνέχεια οι Αγγλοι εντυπωσιάστηκαν από τις ρεαλιστικές ερμηνείες των Αμερικανών, εκπαιδευμένοι στη μέθοδο του Actors Studio. Από όσα είδε, ο σκηνοθέτης κατέληξε στο ότι το Βridge Ρroject καταργεί τις διαφορές στο ερμηνευτικό ύφος κι επιτρέπει να ανθήσουν φιλίες.

Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024