Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επανέκτησε ο πακιστανικός στρατός την «καρδιά» της κοιλάδας Σουάτ

Επανέκτησε ο πακιστανικός στρατός την «καρδιά» της κοιλάδας Σουάτ

Τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης πόλης της κοιλάδας Σουάτ ανακοίνωσε ότι ανέκτησε ο πακιστανικός στρατός περίπου ένα μήνα μετά την εφόρμηση κατά των Ταλιμπάν και τις σκληρές συγκρούσεις που οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδων και το προσφυγικό δράμα περισσότερων από δύο εκατ. αμάχων.

51

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάρρευση της αμφιλεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας με τους Ταλιμπάν και τη μαζική εφόρμηση του στρατού για την εξόντωση των ισλαμιστικών πυρήνων, η στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης πόλης στην κοιλάδα Σουάτ.

«Η Μινιόρα είναι σχεδόν ασφαλής. Αντιμετωπίζουμε μια περιορισμένη αντίσταση στην περιφέρεια» ανακοίνωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, αντιστράτηγος Αθάρ Αμπάς.

Η πρόσβαση στους δημοσιογράφους δεν επιτρέπεται, κατ επέκταση δεν είναι εφικτή η άμεση επαλήθευση της ανακοίνωσης του πακιστανικού στρατού από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το BBC.

Οι συγκρούσεις στη Μινιόρα κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς ο στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στην πόλη, διεξάγοντας κατ οίκον έρευνες για αντάρτες Ταλιμπάν.

Μετά την κατάρρευση της αμφιλεγόμενης συμφωνίας της πακιστανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα, ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε υπό την πίεση των ΗΠΑ μαζική επιχείρηση κατά των ανταρτών.

Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εκατοντάδες, ενώ σε δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι άμαχοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κοιλάδα Σουάτ για να γλιτώσουν από τα διασταυρούμενα πυρά.

Η διακήρυξη του πακιστανικού στρατού για την ανάκτηση του ελέγχου της Μινιόρα ακολουθεί την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Λαχώρη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ως αντίποινα για τις επιχειρήσεις στην κοιλάδα Σουάτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024