Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημείο αναφοράς

Σημείο αναφοράς

Στον ορυμαγδό των άσχημων ειδήσεων που αφορούν στο εγχώριο ποδόσφαιρο, προέκυψε μια (αναμενόμενη κατά πολλούς) είδηση που αξίζει σχολιασμού: ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ για δύο ακόμη χρόνια.

Στον ορυμαγδό των άσχημων ειδήσεων που αφορούν στο εγχώριο ποδόσφαιρο, προέκυψε μια (αναμενόμενη κατά πολλούς) είδηση που αξίζει σχολιασμού: ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ για δύο ακόμη χρόνια.

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο ουκρανός μπακ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και φρόντισε να υπογραμμίσει πως «εδώ δούλεψα με επαγγελματίες και έφτασα στο επίπεδο που ήμουν». Μια άμεση διαφήμιση, όχι μόνο των ανθρώπων της ΑΕΚ, αλλά συνολικά όσων εργάζονται στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Γιατί μην έχετε αμφιβολία: πέρα από όσα συλλήβδην μας δυσφημούν, υπάρχουν και τα θετικά νέα ή όσοι δεν φείδονται καλών λόγων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτούς πρέπει να μείνουμε, αυτούς χρειάζεται να αναδείξουμε, στα πρόσωπα αυτά αξίζει να επενδύσουμε.

Οσον αφορά στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ λειτούργησε με βάση τη λογική. Προνόησε. Στο παρελθόν, τέλη της δεκαετίας του ’70, ένας άλλος αμυντικός ογκόλιθος, ο Μάρτιν Νοβοσέλατς ήταν το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακό. Αφησε εποχή ο Κροάτης. Αργότερα, ο Ρενέ Χένρικσεν έβγαλε στόφα ηγέτη φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟ με το τριφύλλι. Ο Κάρλος Γκαμάρα, υπήρξε κεντρικός μπακ υψηλών επιδόσεων κι ας έμεινε μόνο μία σεζόν στην ΑΕΚ και ο Ολοφ Μέλμπεργκ έγινε ο αμυντικός που δίδαξε στα υπόλοιπα μπακ του Ολυμπιακού πώς να συμπεριφέρονται εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου. Κοινό στοιχείο όλων αυτών; Αγάπησαν την πατρίδα μας, ήταν επαγγελματίες και ανταπέδωσαν την λατρεία που εισέπραξαν. Μαζί τους, οι ομάδες ανέβηκαν επίπεδο, εκτοξεύτηκαν σε συνολική ποιότητα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Τσιγκρίνσκι. Ας μην διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι στα νιάτα του έφτασε να ενταχθεί στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα και μολονότι «γυάλινος» και επιρρεπής σε τραυματισμούς, είναι συχνά πυκνά καθοριστικός. Αλλωστε, αν έπαιζε με συνέπεια και σε όλα τα παιχνίδια, μάλλον δεν θα ήταν εδώ. Προσφέρει, πάντως, κλάση και σιγουριά. Προσωπικότητα. Αυτό που χρειάζονται όλες οι ισχυρές ομάδες, έναν παίκτη-σημείο αναφοράς για όλη την ομάδα.

Το παράδειγμα, λοιπόν, υπάρχει. Το βλέπαμε και παλαιότερα. Γιατί ουσιαστικά, το παρελθόν αποτελεί τον ασφαλή οδηγό μας για το μέλλον.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024