Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναχωρητές της λογικής

Αναχωρητές της λογικής

Ζώθηκαν όλοι τα γιαταγάνια ένθεν κακείθεν και σφάζονται για το μάθημα των Θρησκευτικών, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ζώθηκαν όλοι τα γιαταγάνια ένθεν κακείθεν και σφάζονται για το μάθημα των Θρησκευτικών, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καλή και άγια η συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά δεν είναι το μείζον αυτό, χωρίς να υποτιμάται η σπουδαιότητα του θέματος και οι ευαισθησίες που υπάρχουν.

Άλλα είναι τα σημαντικά και τα αγνοούν πολλές πλευρές του πολιτικού συστήματος που έπρεπε στον πυρήνα της δημόσιας συζήτησης να φέρουν μείζονα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που αποτελεί άγνωστο θέμα για πολλούς, αλλά και για όσους σφάζονται για τα Θρησκευτικά.

Η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ μόνο θλίψη προκαλεί για την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και στην έκθεσή του υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σύγκριση με άλλα κράτη (με βάση τον δείκτη PIZA).

Θα ήταν ωφέλιμο και χρήσιμο να γινόταν πραγματικά μια ουσιαστική σύγκρουση για καλύτερη παιδεία, για καλύτερα σχολεία, για καλύτερο πρόγραμμα σπουδών -προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της νέας εποχής- για καλοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, κ.α.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε μάχες χαρακωμάτων με καθαρά ιδεοληπτική προσέγγιση που πολλές φορές αφήνουν αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ας συνέλθουν όλοι και ας εστιάζουν στα μείζονα και σημαντικά. Αλλιώς θα είναι αναχωρητές, κατά έναν θρησκευτικό όρο, της λογικής και της πραγματικότητας της εποχής.

in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024