Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με ποιον θα κινήσει το Κίνημα;

Με ποιον θα κινήσει το Κίνημα;

Ένα από τα πιο πρόσφατα γνωρίσματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι το επάγγελμα του χειροκροτηματομετρητή. Το νέο επάγγελμα εμφανίστηκε στο πρόσφατο πρώτο και ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα γνωρίσματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι το επάγγελμα του χειροκροτηματομετρητή. Το νέο επάγγελμα εμφανίστηκε στο πρόσφατο πρώτο και ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Σκοπός του ήταν να μετρήσει ποιος χειροκροτήθηκε περισσότερο από το σώμα του συνεδρίου. Ο Μητσοτάκης; Άρα, το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για ρυμούλκηση στα νερά του Μοσχάτου. Ο Δραγασάκης; Άρα το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για Κουμουνδούρου. Προφανώς, όλα έχουν την σημειολογία και την σημασία τους. Πολύ περισσότερο σε ένα συνέδριο που όλοι ψάχνονται και προσπαθούν να δώσουν μια νέα πολιτική υπόσταση σε ένα εγχείρημα εκ των πραγμάτων δύσκολο. Γιατί είναι πολύ δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ, ως βασική συνιστώσα των διεργασιών της Κεντροαριστεράς, να ανακάμψει. Και ακόμη πιο δύσκολο να σταθεί αυτοκριτικά για την διακυβέρνηση της χώρας, δεν αρκεί να το κάνει λεκτικά.

Η συζήτηση όμως, με ποιον θα πάει, θυμίζει το άγχος και την ένταση των ερωτήσεων σε ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Ιανουάριο του 2015. Και τότε πολλοί και φορτικά ρωτούσαν. Με την διαφορά, πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου του 2015, απλώς οριοθέτησε ένα αντιμνημονιακό στρατήγημα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015, επέλεξε συγκεκριμένο οδικό χάρτη με όριο την έξοδο από αυτόν. Τώρα; Τώρα το ΚΙΝΑΛ, έχει τον χρόνο να επεξεργαστεί πού βλέπει την Σοσιαλδημοκρατία που εκείνο ονειρεύεται. Και προφανώς η κουβέντα για το με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, είναι κάτι που θα διαφανεί βήμα βήμα, από εδώ και πέρα.

Έχει το πλεονέκτημα, να το έχουν ανάγκη οι δύο πόλοι, σε ένα τοπίο που κανείς δεν θα έχει την αυτοδυναμία. Τα παραπάνω βέβαια με την προϋπόθεση πως θα είναι τρίτο κόμμα. Και με την προϋπόθεση πως θα ξεκαθαρίσει πως η νεοφιλελεύθερη αιχμαλωσία του, είχε να κάνει με την ειδική συνθήκη που βρέθηκε η χώρα- κάτι που προφανώς θα πει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν, το γεγονός πως το χειροκρότημα σε Μητσοτάκη, ήταν δυνατότερο, δεν ήταν κάτι τυχαίο.

in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024