Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ξαφνικά ο Τσακαλώτος επιτέθηκε στον Βενιζέλο;

Γιατί ξαφνικά ο Τσακαλώτος επιτέθηκε στον Βενιζέλο;

Τι έπαθε τώρα ξαφνικά και επιτέθηκε με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Βενιζέλου; Η μοναδική εξήγηση που υπάρχει, όπως λένε στην Αντιπολίτευση, είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος χάνει έδαφος μέσα στο κόμμα του...

Νίκος Χασαπόπουλος

Πριν από μερικούς μήνες ο Ευ. Βενιζέλος ευχαριστούσε το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη γιατί υπέγραψαν την επεξηγηματική έκθεση για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2012, όπου παρουσιάζεται η παρέμβαση του χρέους του 2012. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει το υπουργικό δίδυμο ως «βενιζελικότερο του Βενιζέλου». Τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γέλασε.

Αλλά στη χθεσινή συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ξέσπασε σκληρή αντιπαράθεση με προσωπικές αναφορές, του τύπου «είσαι αλαζόνας και ανεπίγνωστος» (όπως κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος) και «αποτυχημένος πολιτικός» (όπως κατηγόρησε ο κ. Τσακαλώτος τον κ. Βενιζέλο). Και μόλις είπε αυτή η φράση ακούστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης «άντε βρε γελοίε, αίσχος», για τον κ. Τσακαλώτο με τον εισηγητή της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρα να κάνει λόγο για «αστειάκια του κ. Τσακαλώτου με θερμοκρασίες… Αλάσκας».

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται πως έχασε τη Δευτέρα το βράδυ την ψυχραιμία του γιατί έως τώρα με τα αστειάκια του και τα περίεργα παράδειγμά του τις σαρανταποδαρούσες και τα ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσεν και τα σπαστά ελληνικά του ήταν πολιτικά… άκακος για τους αντιπάλους του και ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ακόμα και για τον Κυρ. Μητσοτάκη έλεγε πως θα τον ήθελε να παραμείνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα κάνει μερικά αυτοκόλλητα για να τα κολλήσει στα αυτοκίνητα που θα γράφουν…«save Mitsotakis».

Τι έπαθε τώρα ξαφνικά και επιτέθηκε με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Βενιζέλου;

Η μοναδική εξήγηση που υπάρχει, όπως λένε στην Αντιπολίτευση, είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος χάνει έδαφος μέσα στο κόμμα του και ένα είδος καθαίρεσης από ηγετικό στέλεχος της Ομάδας των 53+. Του χρεώνουν, βλέπετε, τη ρετσινιά του «μνημονιακού υπουργού», αφού υπέγραψε ότι του ζήτησαν και άκουσε και εύσημα από τον Σόιμπλε.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024