Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρους Ουίλις και Ιλάι ροθ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Death Wish»

Μπρους Ουίλις και Ιλάι ροθ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Death Wish»

...

Όταν ο Μπράιαν Γκάρφιλντ έγραφε το μυθιστόρημα «Death Wish» το 1972, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές ταινιών στο Χόλιγουντ, με πέντε ριμέικ μέσα σε 20 χρόνια. Το πρώτο καλτ θρίλερ δράσης κυκλοφόρησε το 1974, με τον Μάικλ Ουίνερ στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τον Τσαρλς Μπρόνσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν του Νεοϋορκέζου αρχιτέκτονα που παίρνει την τύχη της πόλης –και του υποκόσμου της- στα χέρια του, όταν άγνωστοι κακοποιοί σκοτώνουν τη γυναίκα του. Τέσσερις διασκευές κι άλλες τόσες δεκαετίες αργότερα, ο Ιλάι Ροθ «σηκώνει τα μανίκια» και βουτά στον βρώμικο κόμο του «Death Wish», βάζοντας στη θέση του ανελέητου εκδηκητή τον… πολύ σκληρό για να πεθάνει, Μπρους Ουίλις.




Ο Πολ Κέρσι είναι ένας επιτυχημένος χειρουργός (και όχι αρχιτέκτονας αυτή τη φορά), αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας, που βλέπει τη βία στην πόλη του να εξαπλώνεται. Μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα και η κόρη του πέφτουν θύματα μιας θανάσιμης επίθεσης. Με την αστυνομία να μην μπορεί να διαχειριστεί την ανεξέλεγκτη πια κατάσταση, ο Πολ, διψασμένος για εκδίκηση, αποφασίζει να αναλάβει δράση μόνος και, κάπως έτσι, το κυνήγι των ενόχων ξεκινά. Καθώς ένας νέος κύκλος βίας ανοίγει, όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο θανάσιμος τιμωρός είναι φύλακας άγγελος ή απλώς… ο Χάρος.




Αν και η ταινία του Ιλάι Ροθ πατάει πάνω στο κλασικό φιλμ του ’74, όπου η προσωπική απώλεια ξυπνά την ανάγκη για εκδίκηση, ο σκηνοθέτης «έχτισε» την ιστορία με γνώμονα το σήμερα. Έτσι, στη δική του κινηματογραφική εκδοχή, η εγκληματική δράση του πρωταγωνιστή δεν μαθαίνεται από τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, αλλά γίνεται viral μέσα από τα social media. Όπως παραδέχεται ο σκηνοθέτης άλλωστε, «αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα».

Ο Αμερικανός Ιλάι Ροθ ξεκίνησε εντυπωσιακά στο σινεμά τρόμου με το «Cabin Fever» το 2002, ενώ καθιερώθηκε με την επόμενη ταινία του, το κλασικό πια «Hostel». Στο «Death Wish» πρωταγωνιστεί ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της δράσης, Μπρους Ουίλις, η υποψήφια για Όσκαρ (για την ερμηνεία της στο «Αφήνοντας το Λας Βέγκας») Ελίζαμπεθ Σου, και η πανέμορφη Καμίλα Μορόνε (η 20χρονη πρώην αγαπημένη του Λεονάρντο Ντι Κάπριο) στον ρόλο της κόρης του.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 8 Μαρτίου από την ODEON.

Advertorial

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024