Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Starbucks Γιόρτασαν 15 Χρόνια Λειτουργίας στην Ελλάδα,  μοιράζοντας το πάθος τους για τον καφέ και τους ανθρώπους

Τα Starbucks Γιόρτασαν 15 Χρόνια Λειτουργίας στην Ελλάδα, μοιράζοντας το πάθος τους για τον καφέ και τους ανθρώπους

...

“Δεκαπέντε χρόνια μοιραζόμαστε καθημερινά το πάθος μας για τον καφέ και τους ανθρώπους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε πάντα το τέλειο. Ένα άτομο, μία κούπα καφέ τη φορά. Σε 28 εταιρικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 270 συνεργάτες (εργαζόμενοι) εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες φίλους που μας εμπιστεύονται και μας προτιμούν, εκτιμώντας την συνολική εμπειρία που τους προσφέρουμε. Τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα είναι σαφώς ένα ορόσημο για την εταιρεία, ωστόσο το βλέμμα μας είναι μπροστά σε μια δυναμική και συναρπαστική συνέχεια. Προχωράμε μπροστά με αμείωτο πάθος και αφοσίωση να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, δημιουργώντας και ενισχύοντας δυνατούς δεσμούς με τους πελάτες μας και την τοπική κοινωνία πάντα με τη βοήθεια των γεμάτων ενθουσιασμό συνεργατών (εργαζομένων) και πελατών μας.» δήλωσε ο κ. Σ. Αραβανής, Εμπορικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Εταιρείας Καφέ Α.Ε.Ε. – Starbucks.

Ιδιαίτερα σημαντική και άμεση ήταν η ανταπόκριση των φίλων των Starbucks στο κάλεσμα των εορτασμών των 15 χρόνων το διήμερο 24 & 25 Οκτωβρίου σε όλα τα καταστήματα και ειδικότερα στο πρώτο κατάστημα στην Κοραή, του οποίου τα έσοδα της 24ης Οκτωβρίου θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS. Μια ακόμη πρωτοβουλία έμπρακτης αγάπης και στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, με τα οποία τα Starbucks συνεργάζονται από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια, ο Πρόεδρος της Starbucks Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κύριος Martin Brok, επισκέφτηκε την Ελλάδα για να έρθει σε επαφή με τους συνεργάτες και τους πελάτες των Starbucks στη χώρα μας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο των 15 χρόνων με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη μας την Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ Α.Ε.Ε. και τους ανθρώπους μας στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, των οποίων η σκληρή δουλειά, το πάθος και η αφοσίωση τους, έκαναν την πορεία αυτή πραγματικότητα. Η δέσμευσή τους να προσφέρουν την εμπειρία Starbucks και να μοιράζονται στιγμές με κάθε πελάτη στα καταστήματά μας κάθε μέρα, έχουν κάνει τα Starbucks στην Ελλάδα αυτό που είναι σήμερα.» δήλωσε ο κ. Brok.

Η συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα αποτέλεσε αφορμή για μια μεγάλη «γιορτή» στα καταστήματα Starbucks το διήμερο 24 & 25 Οκτωβρίου που περιλάμβανε μεταξύ άλλων δοκιμές καφέ, εκδηλώσεις «γενεθλίων» και κέρασμα καφέ (Espresso, Cappuccino, Americano) ανταποδίδοντας την αγάπη και προτίμηση των φίλων των Starbucks.

Σημαντικά Σημεία – Επιτεύγματα των 15 Χρόνων Λειτουργίας

Ακολουθούν συνοπτικά κάποια από τα επιτεύγματα της Εταιρείας στην Ελλάδα, από την ημέρα που ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της, πριν από δεκαπέντε χρόνια:

· 28 καταστήματα, 20 στην περιοχή της Αθήνας και 8 σε έξι ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα όπως στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Χανιά Κρήτης, στη Μύκονο, στη Ρόδο και το πιο πρόσφατο στην Κέρκυρα απασχολώντας περισσότερους από 270 συνεργάτες (εργαζόμενους).

· Επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και στη εξέλιξη των συνεργατών τους σε όλους τους τομείς. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι 93,9% των διευθυντικών θέσεων προέρχεται από εσωτερικές προαγωγές.

· Σήμερα, τα Starbucks έχουν μια ομάδα από 32 Coffee Masters, συνεργάτες που έχουν λάβει συμπληρωματική εκπαίδευση και έχουν πιστοποιηθεί ως αυθεντία σε θέματα καφέ. Οι Coffee Masters οργανώσει σεμινάρια και δοκιμές καφέ για συνεργάτες και πελάτες σε συνεχή βάση μοιράζοντας το πάθος και τις γνώσεις τους στα καταστήματα Starbucks σε όλη τη χώρα.

· Συνεργάζεται για να ενισχύσουν τα Παιδικά Χωριά SOS στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν παιδιά που τους έχουν ανάγκη, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Ένας δεσμός που δυναμώνει και διευρύνεται καθημερινά, καθώς με κάθε δυνατή ευκαιρία τα Starbucks συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, με τακτές οικονομικές συνεισφορές, αλλά και με προσωπική εθελοντική συμμετοχή των μελών τους σε πρωτοβουλίες φιλίας και αγάπης.

· Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια, αποτελεί η διάθεση των εσόδων του πρώτου καταστήματος Starbucks στην Κοραή της 24ς Οκτωβρίου για την στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS.

· Η Εταιρεία, τα καταστήματα και οι άνθρωποι των Starbucks έρχονται καθημερινά πιο κοντά στους πελάτες και στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται, μέσα από σημαντικές δράσεις που υλοποιούν όπως η διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, εθελοντικοί καθαρισμοί παραλίων και δασικών περιοχών αλλά και συμμετοχή σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα των περιοχών / πόλεων που δραστηριοποιούνται. Τα τελευταία δύο χρόνια μία από τις πρωτοβουλίες των Starbucks σε όλη την Ελλάδα αποτελεί η συμμετοχή στην προσφορά μερίδων φαγητού όπου υπάρχει ανάγκη σε τοπικό επίπεδο, μέσω του Οργανισμού «Μπορούμε». Από τον Μάρτιο 2016 έως και τον Μάιο 2017 τα Starbucks πρόσφεραν 15.453 μερίδες φαγητού σε 15 τοπικούς κοινωφελείς-φορείς αποδέκτες.

· Τα Starbucks Ελλάδας μέσω ιδίων πόρων και των πελατών τους συλλέξανε περισσότερα από 60.000 παιχνίδια και βιβλία τα οποία έχουν προσφερθεί σε περισσότερα από 25 Ιδρύματα και Φορείς για Παιδιά συμπεριλαμβανομένων και Κρατικών Νοσοκομείων Παίδων και Νοσοκομειακών Οργανισμών για οποία δημιουργήθηκαν παιδικές βιβλιοθήκες και παιδότοποι.

· Από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Starbucks, προσφέρουν WI-fi σε όλα τα καταστήματά τους καθώς και μεγάλα τραπέζια μελέτης για τη διευκόλυνση όλων όσων επιθυμούν να εργαστούν ή να διαβάσουν με μεγάλη απήχηση σε φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους που τα επιλέγουν για αυτόν τον σκοπό.

· Διαθέτει ένα μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης “My Starbucks Rewards” που προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις, δώρα και άλλα προνόμια στους κατόχους της όλο τον χρόνο. Το πρόγραμμα διακρίθηκε στα 2016 Estia Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη λειτουργία του, αφού είναι το μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της prepaid κάρτας και της απόδοσης προνομίων.

Advertorial

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024