Ζητά έρευνα

Η πτώση του Σινούκ «οφείλεται σε έκρηξη» ισχυρίζεται η ιατροδικαστής Λάρισας

Η πτώση του Σινούκ «οφείλεται σε έκρηξη» ισχυρίζεται η ιατροδικαστής Λάρισας
Στιγμιότυπο από τις έρευνες εντοπισμού των σορών από την πτώση του Σινούκ (φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Σε έκρηξη οφείλεται η πτώση του Σινούκ η οποία στοίχισε τη ζωή στον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο και σε άλλα 17 μέλη της συνοδείας του στις 11/9/2004 υποστηρίζει η ιατροδικαστής Λάρισας Αποστολία Ακριβούση η οποία ζήτησε τη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του ελικοπτέρου από τον κ. Σανιδά.

Την Τρίτη, η κα Ακριβούση επισκέφτηκε το γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά, στον οποίο κατέθεσε έγραφα στοιχεία που ενισχύουν την άποψή της. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιατροδικαστής Λάρισας συμμετείχε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διερεύνησε τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης του δυστυχήματος αναφέρεται ως πιθανή αιτία πτώσης η «απώλεια πίεσης στο νούμερο 2 υδραυλικό σύστημα ελέγχου πτήσης, κατά την αντιμετώπιση της οποίας, σε συνδυασμό με άλλους συμβάλλοντες παράγοντες, το ελικόπτερο περιήλθε σε ασυνήθη κατάσταση πτήσης».

Η ιατροδικαστής Λάρισας μετά την συνάντηση με τον Σανιδά δήλωσε: «Με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις σχετικά με την πτώση του Σινούκ και την δημοσιοποίηση της επιστημονικής μου άποψης, δηλαδή της εκδοχής της έκρηξης προ της ελεύθερης πτώσης του Σινούκ, κατέθεσα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου συγκεκριμένα επίσημα έγγραφα, τα οποία χρήζουν δικαστικής διερεύνησης».

Ο κ. Σανιδάς επιφυλάχθηκε να μελετήσει το αίτημα και τα στοιχεία που κατέθεσε ο ιατροδικαστής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη