Ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής

Η παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή - Μπαρόζο

Η παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή - Μπαρόζο
Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο Κ.Καραμανλής τον πρόεδρο της Κομισιόν  
in.gr audio player
Αθήνα
Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, η κύρωση της συνθήκης της Λισσαβόνας, το θέμα των δυτικών Βαλκανίων σε σχέση με την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, καθώς και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας κυριάρχησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών το βράδυ της Πέμπτης, ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι συζητήθηκε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και η αντιμετώπισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δέχεται περισσότερες πιέσεις στο θέμα αυτό, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην διεθνή οικονομική κατάσταση τονίζοντας ότι η ΕΕ διαδραματίζει ρόλο, πόλου σταθερότητας στο διεθνές οικονομικό σκηνικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις δηλώσεις του αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης επισημαίνοντας την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 27 χώρες στην ΕΕ και 27 πολιτικές αντιμετώπισης του ζητήματος δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι είναι προτεραιότητα για την Κομισιόν ο χώρος της Μεσογείου.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το μέλλον των Βαλκανίων βρίσκεται στην ΕΕ υποσημειώνοντας ότι «μας προβληματίζουν θέματα ασφάλειας και σταθερότητας».

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός παραθέτει δείπνο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη