Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Οι ελληνικές θέσεις στο θέμα της ΠΓΔΜ επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Οι ελληνικές θέσεις στο θέμα της ΠΓΔΜ επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός με την υπουργό Εξωτερικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Κ.Καραμανλής στο πλαίσιο της Συνόδου της ΕΕ. Στο περιθώριο των εργασιών ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με άλλους ηγέτες, που μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις εντός ΝΑΤΟ, ώστε να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της ΠΓΔΜ πριν τη Σύνοδο της Συμμαχίας.

Ο Κ.Καραμανλής θα συνοδεύεται από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και τον υπουργό Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος, ο κ. Καραμανλής έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά από συναντήσεις τόσο στο περιθώριο της συνόδου όσο και στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συναντήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, καθώς και ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Στόχος της Αθήνας είναι να εξηγήσει  γιατί η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να καταφύγει στη λύση του βέτο απέναντι στην είσοδο της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να ζητήσει τον λόγο στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα με την παρουσία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη