Ενώ κρίθηκε ανυπότακτος

Παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ο Κ.Αϊβαλιώτης

Παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ο Κ.Αϊβαλιώτης
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ με τον Κ.Αϊβαλιώτη πρώτο από αριστερά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Παύθηκε από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ ο Κ.Αϊβαλιώτης με απόφαση της ΚΟ του κόμματος. Προηγήθηκε η απόφαση του στρατολογικού γραφείου να τον κρίνει ανυπότακτο από το 1997.

Ο κ. Αϊβαλιώτης παραμένει βουλευτής εν αναμονή της απόφασης του Εκλογοδικείου στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ένσταση κατά του βουλευτή έχει καταθέσει η Αν.Αθήνη, υποψήφια με το ΛΑΟΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ίδια έχει διαγραφεί από το κόμμα.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο ΛΑΟΣ σημειώνοντας ότι η ΝΔ «μετέρχεται κάθε μέσου για να αρπάξει μια έδρα που της αρνήθηκαν οι Έλληνες πολίτες».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Αϊβαλιώτης πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι κηρύχθηκε «ανυπότακτος». «Την απόφαση αυτή (που περιέργως ουδέποτε του κοινοποιήθηκε) εξυπακούεται ότι την προσβάλλει αμέσως ως παράνομη».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «εντός 12ώρου παρουσιάσθηκε αυτοπροσώπως μαζί με τον Υποστράτηγο ε.α. και αναπλ. πρόεδρου του ΛΑΟΣ κ. Σκανδαλάκη στην Στρατολογία και επανέφερε γραπτώς το αίτημά του να υπηρετήσει, όπως είχε κάνει και ο κ. Βουλγαράκης το 1991».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι «η απορριπτική εισήγηση στην ένσταση της Α.Αθήνη στο Εκλογοδικείο φαίνεται ότι πίκρανε πολύ κάποιους που είχαν ποντάρει στο να υποκλέψουν μια βουλευτική έδρα του ΛΑΟΣ».

Τέλος ο ΛΑΟΣ προειδοποιεί, ότι «σε λίγες μέρες, θα υπάρξουν και νεώτερα για στελέχη της ΝΔ που δεν πήγαν στον στρατό αλλά περιέργως οι φάκελοί τους ποτέ δεν απασχόλησαν την αρμόδια υπηρεσία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη