«Βουνά» σκουπιδιών στους δρόμους

Έως την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Έως την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δήμου Αθηναίων, το Λεκανοπέδιο «πνίγεται» σε 39.000 τόνους απορριμμάτων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι αντιδρούν στην «ασφαλιστική λαίλαπα» και στο σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων τους -ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ- με τα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, ΤΕΑΔΥ και ΟΠΑΔ.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με εκτίμηση του Δήμου Αθηναίων, το Λεκανοπέδιο «πνίγεται» σε 39.000 τόνους απορριμμάτων, με την αποκομιδή «παγωμένη» τις τελευταίες έξι ημέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, ενώ νωρίτερα, στις 11 το πρωί, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως όλα δείχνουν, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ενοποίηση του κλάδου της επικουρικής σύνταξης του ΤΑΔΚΥ στο ΤΕΑΔΥ και τη σταδιακή μείωση του ύψους της επικουρικής σύνταξης στο 20% (από 31%).

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει απευθύνει έκκληση στους απεργούς «να σκεφθούν από την Τετάρτη τα θέματα δημόσιας υγείας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος άφησε με δηλώσεις του την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πυροδοτώντας τη φημολογία για επιστράτευση με απόφαση του πρωθυπουργού.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη