Συγκίνησε το πανελλήνιο

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού υπεβλήθη η Μαριέττα Γιαννάκου

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού υπεβλήθη η Μαριέττα Γιαννάκου
Το δικό της δράμα βιώνει εδώ και δύο μήνες η τέως υπουργός Παιδείας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Ασχημη τροπή πήρε η περιπέτεια της υγείας που περνά τους τελευταίους δύο μήνες η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς οι θεράποντες ιατροί της τέως υπουργού Παιδείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κ. Γιαννάκου είχε υποστεί διπλό κάταγμα στο δεξί πόδι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», η κ. Γιαννάκου εισήχθη εκτάκτως στις 15 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνιζε έντονο πόνο στο άκρο το οποίο είχε αντιμετωπιστεί χειρουργικά μετά το κάταγμα.

Ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος έδειξαν ισχαιμία στο άκρο, σχετιζόμενη με την περιφερειακή διαβητική αγγειοπάθεια. Από εκείνη την ημέρα οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διασωθεί το άκρο, εφαρμόζοντας όλες τις διεθνώς ενδεικνυόμενες θεραπευτικές μεθόδους.

Την Τετάρτη, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από αλλεπάλληλα επιστημονικά συμβούλια αποφασίστηκε να αφαιρεθεί το κάτω δεξί άκρο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της ασθενούς, η οποία άρχιζε να εμφανίζει συμπτώματα σηψαιμίας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η μετεγχειρητική πορεία της κ. Γιαννάκου εξελίσσεται ικανοποιητικά και η ασθενής θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο αυτό απαιτηθεί.

Όσο η κυρία Γιαννάκου ήταν σε καταστολή, τοποθετήθηκε ένα τεχνητό άκρο, το οποίο θα της επιτρέψει να κινείται χωρίς βοήθημα.

Στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η αδερφή της και ο πρώην σύζυγός της κ. Π.Κουτσίκος. Επίσης, την επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λ.Ζαγορίτης , ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί Παιδείας και Υγείας κκ. Σπ.Ταλιαδούρος και Γ.Κωνσταντόπουλος και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα ΨαρούδαΜπενάκη.

Ενημέρωση έλαβαν από τους θεράποντες ιατρούς η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος απέστειλε τηλεγράφημα στην κ. Γιαννάκου στο οποίο αναφέρει: «Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον προσωπικό σας αγώνα για γρήγορη ανάρρωση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας σας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη