«Εκφυλιστική στασιμότητα»

Αβέβαιο το μέλλον των ΑΕΙ λέει μερίδα πανεπιστημιακών, ένα χρόνο μετά το νόμο-πλαίσιο

Αβέβαιο το μέλλον των ΑΕΙ λέει μερίδα πανεπιστημιακών, ένα χρόνο μετά το νόμο-πλαίσιο
Διαμαρτυρία των φοιτητών για το νόμο πλαίσιο (φωτογραφία αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης κρούουν πανεπιστημιακοί, ένα χρόνο μετά την καθιέρωση του νέου νόμου πλαισίου για την Παιδεία.

«Ο νόμος πλαίσιο έχει ρίξει σε εκφυλιστική στασιμότητα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια» δηλώνουν τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ, τα οποία από την αρχή είχαν ταχθεί υπέρ του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης και ζήτησαν να τεθεί εκ νέου στην ατζέντα το θέμα της ανώτατης εκπαίδευσης, «μακριά από δυστοκίες, αγκυλώσεις, σιωπές και αδράνειες».

Από τη μεριά τους, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο πρώην αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κάλεσαν συναδέλφους και φοιτητές να αντισταθούν στη θεσμική αδράνεια.

Έκαναν λόγο επίσης για την πλέον ανθηρή περίοδο της ανώτατης παιδείας, σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές, «η οποία όμως τελματώνει με την ατέρμονη αδράνεια όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου».

Τέλος, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το διάλογο για την ανώτατη παιδεία, τα μέλη του Παρατηρητηρίου κοινοποίησαν τη διοργάνωση τριήμερου διεθνούς συνεδρίου στις 27, 28 και 29 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για την ποιότητα στην εκπαίδευση, τη σχέση των πανεπιστημίων με την κοινωνία, την οικονομία και τον παραγωγικό τομέα, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του θεσμού του πανεπιστημίου, καθώς και για την διοίκηση και οικονομική διαχείριση των Ιδρυμάτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη