Αύξηση πωλήσεων 132%

«Χρυσές» δουλειές για τις εταιρείες κλιματιστικών έφερε το κύμα καύσωνα

«Χρυσές» δουλειές για τις εταιρείες κλιματιστικών έφερε το κύμα καύσωνα
Σπεύδουν οι καταναλωτές να προμηθευτούν οποιαδήπτε διαθέσιμη συσκευή κλιματισμού (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Motionteam )
in.gr audio player
Αθήνα
Με έντονα ανοδικούς ρυθμούς, υπερδιπλάσιους σε σχέση με πέρυσι, κινούνται οι πωλήσεις των κλιματιστικών στην Ελλάδα, προφανώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας και ανάλυσης GfK Hellas, κατά το φετινό Ιούνιο πουλήθηκαν 119.000 κλιματιστικά, έναντι 67.700 μονάδων πέρυσι, ήτοι αύξηση 132%.

Η εγχώρια αγορά των κλιματιστικών σημείωσε επίσης τον Ιούνιο αύξηση κατά 170,5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (Μάιος 2007), όταν οι καταναλωτές αγόρασαν σχεδόν 44.000 μονάδες.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, τα καταστήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλη ζήτηση. Υπάρχει έλλειψη σε όλες τις γνωστές μάρκες και τα μοντέλα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αγοράζει όποια διαθέσιμη συσκευή βρίσκει, ακόμα και τις μονάδες στα ράφια των καταστημάτων.

Συνολικά, στο πρώτο εξάμηνο του 2006 πουλήθηκαν 110.550 μονάδες, ενώ για την ίδια περίοδο φέτος πουλήθηκαν 204.000 μονάδες, με την αύξηση να φτάνει το 84%.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη