Διαμαρτυρίες για τη διαταγή

Απαγορεύονται τα κινητά με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας

Απαγορεύονται τα κινητά με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας
Τα κινητά με κάμερα και βίντεο απαγορεύονται με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του ΓΕΣ  
in.gr audio player
Αθήνα
Την κατοχή και χρήση τηλεφώνων με φωτογραφική μηχανή και δυνατότητα βιντεοσκόπησης απαγορεύει το υπουργείο Αμυνας στους στρατευμένους, το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό και τους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους μετά την αθρόα δημοσιοποίηση ερασιτεχνικών βίντεο σε ιστοσελίδες.

Τα κινητά με κάμερα και βίντεο απαγορεύονται με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα αναφέρεται ότι στην απόφαση αυτή κατέληξε η ηγεσία του Στρατεύματος μετά την αθρόα δημοσιοποίηση ερασιτεχνικών βίντεο σε ιστοσελίδες και στο YouTube, στα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, όπως λένε, εμφανίζονταν και απόρρητα σημεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αρμόδια πηγή του ΓΕΣ ανέφερε ότι υπήρξε έξαρση χρήσης κινητών και δημοσιοποίηση βίντεο σε σημείο που δημιουργούσε κινδύνους στην εθνική ασφάλεια. Στο πλαίσιο διευκρινιστικών οδηγιών θα προσδιοριστεί ποια από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κατέχουν και θα χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς περιορισμούς.

Από αρκετούς πολιτικούς υπαλλήλους υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τα συνδικαλιστικά τους όργανα και την Πανελλήνια Oμοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Αμυνας (ΠOΕ-ΥΕΘΑ).

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη