Συνάντηση μισής ώρας

Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος

Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος
Ο κ. Βαρθολομαίος στο Αρεταίειο νοσοκομείο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφθηκε το Σάββατο στο Αρεταίειο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο κ. Βαρθολομαίος, που πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή για επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, είχε μαζί του συνάντηση μισής ώρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε την επίσκεψη αδελφικό χρέος και εσωτερική ανάγκη και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του.

Είχαμε άνετη συζήτηση επί μισή ώρα, πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι το ηθικό του κ. Χριστόδουλου είναι υψηλό, είναι χαρούμενος και ευδιάθετος.

Μιλήσαμε για τα εκκλησιαστικά θέματα, όχι τα θέματα της ασθένειας, πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι είναι αισιόδοξοι και τον ενημέρωσαν ως προς τις προοπτικές της περαιτέρω θεραπείας του.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τις συγκινητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης που δείχνουν την αγάπη του στο πρόσωπο του κ. Χριστόδουλου.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να συναντηθούν και πάλι σύντομα υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από το πρωτοσύγκελο Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο και τον αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο.

Τον συνόδευαν η Υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατήρ Θωμάς Συνοδινός και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ως προς την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησε ο μετεγχειρητικός πυρετός.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν πληρέστερη εικόνα.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν της Παρασκευής αναφέρεται ότι «η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και η βελτίωσή του σταθερή».

Καλή και ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη