«Υπουργοί ή μπράβοι;»

Βαριές κουβέντες Αλαβάνου κατά Ορφανού για τις παραλίες

Βαριές κουβέντες Αλαβάνου κατά Ορφανού για τις παραλίες
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος στη συνεδρίαση της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι στη Βουλή και από τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο με αφορμή ερώτηση για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής. Ο κ. Αλαβάνος επιτέθηκε με βαριές κουβέντες στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ενώ αναρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε απεργία πείνας από πλευράς ενός δημάρχου για να υπάρξει κινητοποίηση για τις παραλίες.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Αλαβάνου για το θέμα των περιφράξεων στην παραλία του Ελληνικού, ο κ. Ορφανός είπε ότι οι συμβάσεις για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κοσμά έγιναν από τον δήμαρχο του Ελληνικού και, πάντως, έχουν διαβιβαστεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Οι τάσεις αυτοδικίας δεν λειτουργούν θετικά», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός αναφερόμενος την απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού.

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Αλαβάνου: «Γιατί χρειάζεται να καταλήξουν σε απεργία πείνας οι δήμαρχοι για να διεκδικήσουν την εφαρμογή τους Συντάγματος; Και μιλάτε και για αυτοδικία εσείς. Πάρτε θέση, σεβαστείτε το Σύνταγμα».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον Γιώργο Ορφανό ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε: «Εσείς προσωπικά ως υπουργός -και η κυβέρνηση συνολικά- πρέπει να αποφασίσετε εάν είστε υπουργός της κυβέρνησης της Ελλάδας ή μπράβος των αφεντικών της νύχτας. Γιατί αυτή τη στιγμή κυβερνούν τα αφεντικά της νύχτας».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ορφανού, ο οποίος απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΝ: «Εγώ σας σέβομαι. Αν εσείς δε σέβεστε και αναφερθήκατε με το χειρότερο τρόπο σε αυτήν την αίθουσα, για μπράβους, απευθυνθείτε σε αυτούς, τους οποίους γνωρίζετε. Όχι σε αυτήν την παράταξη, που έχει φροντίσει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να ξεκαθαρίσει το καθεστώς της παραλίας.»

«Τις άδειες λειτουργίας τις δίνουν οι Δήμοι, που ελέγχουν τη λειτουργία τους. Αρα λοιπόν, απευθυνθείτε στο Δήμαρχο, αν κάτι στην περιοχή δε λειτουργεί όπως πρέπει. Είναι φανερή η προσπάθεια που γίνεται, να εκμεταλλευτούν πολιτικά κάτι, για το οποίο έχουν αυτοί τη βασική ευθύνη», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός.

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του κ. Αλαβάνου και για την απουσία του πρωθυπουργού (βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Πορτογαλία) προκειμένου να απαντήσει την ερώτησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χαίρεται που είναι ο κ. Ορφανός για να απαντήσει «διότι η πρώτη ελεύθερη παραλία στην Αττική -που έγινε μετά από παρέμβαση των κατοίκων και σκληρό αγώνα- έχει το όνομά του, δηλαδή, είναι η ‘George Orfanos beach’. Έτσι την ονόμασαν και έτσι θα μείνει».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη