Εισήγηση του εισαγγελέα

Σε δίκη οδεύουν 24 άτομα για το παραδικαστικό κύκλωμα

Σε δίκη οδεύουν 24 άτομα για το παραδικαστικό κύκλωμα
Ο Ιάκωβος Γιοσάκης   (Φωτογραφία:  Πρίσμα )
in.gr audio player
Αθήνα
Την παραπομπή σε δίκη για σωρεία αδικημάτων, σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος, συνολικά 24 ατόμων εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας εφετών Κυριάκος Καρούτσος για το σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος που αφορά τη φυγόδικη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία και τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν συγκροτήσει μαζί με άλλους «συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και την επιδίωξη οικονομικού οφέλους» εξασφαλίζοντας ευνοϊκές αποφάσεις για κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Καρούτσου για την υπόθεση πρέπει να παραπεμφθούν η Αντωνία Ηλία και άλλοι δέκα συνάδελφοί της, εννέα δικηγόροι, δύο δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο φυγόδικος στρατιωτικός γιατρός Μανώλης Νιότης.

Με την πρότασή του ο κ. Καρούτσος εισηγείται και την απαλλαγή εννέα δικαστών, τεσσάρων δικηγόρων, δύο δικαστικών υπαλλήλων και ενός επιχειρηματία για τους οποίους κρίνει ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη