«Δεν διορθώνεται, καταργείται»

Απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ Δημοτικού ζητά ο Μιλτιάδης Έβερτ

Απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ Δημοτικού ζητά ο Μιλτιάδης Έβερτ
Κανένας δεν έχει ιστορικό δικαίωμα να υποβαθμίζει τους αγώνες γενεών, υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Στ Δημοτικού ζητά, με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ.

Με αφορμή τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών επί του συγγράμματος, ο κ. Έβερτ αναφέρει στην ερώτησή του: «Κανένας δεν έχει ιστορικό δικαίωμα να υποβαθμίζει τους αγώνες γενεών, που θυσιάστηκαν για τα ύψιστα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

«Τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική διδάσκουν τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία. Στην πατρίδα μας, ανεύθυνοι νεοέλληνες επιχειρούν να υποβαθμίσουν αυτά, για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι» σημειώνει.

Και καταλήγει: «Όταν η ιστορία γράφεται κατ αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να απορούμε που κάποιοι ανεγκέφαλοι φτάνουν στο σημείο να καίνε την ελληνική σημαία. Το βιβλίο, που επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ιστορία μας, δεν διορθώνεται, καταργείται».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη