Διαγραφή με απόφαση Παπανδρέου

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κίμων Κουλούρης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κίμων Κουλούρης
Ο Κίμωνας Κουλούρης είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο  
in.gr audio player
Αθήνα
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τον βουλευτή της Β Αθήνας Κίμωνα Κουλούρη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε την απόφασή του την Τεταρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Κ. Κουλούρη κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου, μετά τις αναφορές του δεύτερου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ο Κ.Κουλούρης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για το πρόσωπο που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη, που μετείχε στην κίνηση των τεσσάρων κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά επέκρινε και τον Κώστα Σημίτη και που ντρόπιασε τη χώρα με την υπόθεση Οτζαλάν.

«Φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν τον κ. Πάγκαλο μεγάλο στέλεχος» υποστήριξε ο Κ.Κουλούρης -αναφορά που όπως εκτιμάται προκάλεσε την έντονη ενόχληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε με επιστολή του την πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία από το βήμα του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής της Β Αθηνών δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του Κινήματος.

Την Τετάρτη ο Κίμων Κουλούρης επανήλθε με δήλωσή τους, στην οποία κάνει λόγο για «σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» και «σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Αναφέρει, επίσης, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άλλον έπρεπε να διαγράψει, αλλά δεν το έπραξε, ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωσή του είπε ότι απλώς υπερασπίστηκε τις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες παίζουν κάποιοι και αυτό, όπως αναφέρει, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Επίσης, αναφέρει ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ που έχει κρίση και μνήμη, θα κρίνει αν η απόφαση του κ. Παπανδρέου συμβάλλει ή όχι στην ενότητα και στη νικηφόρα πορεία της παράταξης. Ο κ. Κουλούρης καταλήγει στη δήλωσή του τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε πάντα, να εκφράζει με συνέπεια την αγωνία της παράταξης.

Ευθυμίου για Κουλούρη

Σε ερωτήσεις για την αποπομπή Κουλούρη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου είπε ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του κόμματος, σύμφωνα με την απόλυτα θεσμική διαδικασία που διαθέτει. Όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, είχαν προηγηθεί παρόμοιες ενέργειες του βουλευτή, οι οποίες δημιουργούσαν σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ανέφερε ότι όσο και αν του είναι δυσάρεστα τα διοικητικά μέτρα, αν χρειαστεί θα προβεί και πάλι σε παρόμοια κίνηση. Είναι αυτονόητο, ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, ότι αυτό είναι απόρροια των συνολικών θέσεων που ανέπτυξε ο πρόεδρος του Κινήματος και αποτελεί θέμα θεσμικής του ευθύνης.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση αν πληρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την αντιμετώπιση στελεχών, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου στην εισηγήσή του σήμερα έθεσε ένα πλαίσιο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και κοινής στάσης και συμπεριφοράς για όλα τα στελέχη και επομένως δεν υπάρχει καμία διαφορετική μεταχείριση.

Σε ερώτηση αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ελεύθερα να εκφράζουν τη γνώμη τους, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι η έννοια της εσωκομματικής δημοκρατίας και του εσωτερικού διαλόγου είναι ταυτισμένοι με την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα μετά το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχει εμβαθύνει το διάλογο.

Τη διαγραφή του κ. Κουλούρη αρνήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος λέγοντας πως «πρόκειται για εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, για τα οπο ία δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη