Για τον κίνδυνο παραγραφής

Να ξαναρχίσει η δίκη της Ρικομέξ ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος

Να ξαναρχίσει η δίκη της Ρικομέξ ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος
Ο Αλ.Αλαβάνος με συγγενείς θυμάτων της Ρικομέξ  
in.gr audio player
Αθήνα
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε την Πέμπτη από τη Δικαιοσύνη να ξαναρχίσει η δίκη των υπευθύνων της Ρικομέξ, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ, ο κ. Αλαβάνος υπενθύμισε τον θάνατο 39 ανθρώπων στον σεισμό του 1999 και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή απειλή να υπάρξει παραγραφή της υπόθεσης, η οποία έχει ως όριο την 7η Σεπτεμβρίου 2007.

«Δυστυχώς» πρόσθεσε «χωρίς καμιά ευθύνη των εγκαλούντων η δίκη έχει διακοπεί μέχρι το Φλεβάρη του 2007. Δημιουργείται σαφής κίνδυνος για παραγραφή».

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, επειδή -όπως είπε- πρόκειται για ένα μείζον θέμα, μια τραγική απώλεια δεκάδων ζωών, να παρέμβει με βάση τα δικαιώματα που του δίνει η νομοθεσία, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξει παραγραφή σε αυτήν την υπόθεση.

Συγγενείς των θυμάτων δήλωσαν απογοητευμένα από τα υπόλοιπα κόμματα και εξέφρασαν την ικανοποίησή της για τη στάση του ΣΥΝ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη