Θέλει τα δικά της σχολεία

Τρία εκπαιδευτήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ιδρύει η Εκκλησία

Τρία εκπαιδευτήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ιδρύει η Εκκλησία
Δεκτή έγινε από τη ΔΙΣ η πρόταση του Αρχιεπισκόπου (φωτ. αρχείου)  
in.gr audio player
Αθήνα
Απόφαση για την ίδρυση τριών εκπαιδευτηρίων έλαβε την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τα εκπαιδευτήρια αυτά θα λειτουργήσουν ως ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματα, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

«Πιλότος», όπως σημειώνει την Τετάρτη η εφημερίδα Το Βήμα, η Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία από το 1998 λειτουργεί βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο.

Η απόφαση για την ίδρυση τριών συγκροτημάτων εκπαιδευτηρίων ελήφθη από τη 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο, έπειτα από πρόταση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη μελέτη και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα αντιγράψει το πρότυπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία διαθέτει χιλιάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη χώρα μας.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία, υπερσύγχρονα. Και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα μιας παιδείας σεβασμού προς την παράδοση» τόνισε, μιλώντας στο Βήμα, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη