Πρωτοποριακή διαδικασία

Με τη διαβουλευτική δημοσκόπηση αναδείχθηκε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αμαρουσίου

Με τη διαβουλευτική δημοσκόπηση αναδείχθηκε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αμαρουσίου
Από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διαδικασία της διαβουλευτικής δημοσκόπησης στο Μαρούσι  
in.gr audio player
Αθήνα
Ο Πάνος Αλεξανδρής είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Ο κ. Αλεξανδρής επελέγη μέσα από την καινοτόμο και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία της διαβουλευτικής δημοσκόπησης, την οποία χαιρέτισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι διαδικασίες άρχισαν το πρωί της Κυριακής, με τους συμμετέχοντες πολίτες χωρισμένους σε 15 ομάδες διαλόγου. Στη συνέχεια, οι έξι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ολομέλεια των συμμετεχόντων πολιτών, σε περισσότερες από 20 ερωτήσεις, οι οποίες είχαν συζητηθεί και διατυπωθεί στην πρώτη φάση των ομάδων διαλόγου.

Στο τέλος της διαδικασίας, οι πολίτες που συμμετείχαν στη διαβουλευτική δημοσκόπηση συμπλήρωσαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διαδικασίες και ακολούθως ψήφισαν (σε κάλπη) για τον καταλληλότερο υποψήφιο.

Η ψηφοφορία έγινε σε δύο γύρους, καθώς στον πρώτο γύρο κανείς από τους υποψηφίους δεν συμπλήρωσε ψήφους που να ξεπερνούν σε ποσοστό το 50%

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου δημάρχου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στην πραγματικά πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία για όλους μας. Ουσιαστικά γράψατε, γράψαμε μαζί, αλλά εσείς περισσότερο, ιστορία, σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Θέλουμε αυτή την εμπειρία να την καταγράψουμε και να την μεταφέρουμε σε πολλές περιοχές της γης, όπως βεβαίως και να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία σε άλλες πόλεις και για άλλα θέματα» προσέθεσε, ευχόμενος καλή επιτυχία στον Πάνο Αλεξανδρή.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη