Ρήξη με το ΥΕΝ

Σε απελευθέρωση των ναύλων και σε «δέσιμο» των πλοίων προχωρούν οι ακτοπλόοι

Σε απελευθέρωση των ναύλων και σε «δέσιμο» των πλοίων προχωρούν οι ακτοπλόοι
Με απεργία αντιδρούν οι εφοπλιστές στην πολιτική του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας   (Φωτογραφία:  Πρίσμα )
in.gr audio player
Αθήνα
Στην απελευθέρωση εισιτηρίων και δρομολογίων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας έπειτα από οριστική ρήξη με την κυβέρνηση. Παράλληλα, δένουν τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη 16 Μαΐου καταγγέλλοντας εμπαιγμό τους από πλευράς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) Στέλιος Σαρρής, οι ακτοπλόοι έλαβαν αυτήν την απόφαση, λόγω του «συνεχιζόμενου εμπαιγμού τους» από το ΥΕΝ σε ό,τι αφορά το θέμα της απελευθέρωσης.

Γι αυτό, όπως είπε, αποφασίστηκε από όλα τα μέλη της Ένωσης η άμεση και πλήρης εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορών χωρίς παρέμβαση του κράτους.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες το επιθυμούν, μπορούν να αυξήσουν ελεύθερα τα ναύλα τους.

Ο κ. Σαρρής προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου για να μην επιτραπεί σε ακτοπλοϊκή εταιρεία να αυξήσει τα ναύλα της, προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και είναι παράνομη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στις αποφάσεις των Εφοπλιστών. «Οι εφοπλιστές με το λόκ άουτ που κήρυξαν και τις νέες απαιτήσεις τους προκαλούν τον ελληνικό λαό και ειδικά τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες. Οι αξιώσεις των εφοπλιστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου φανερώνουν πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας και τα αιτήματα των ναυτεργατών και πόσο έκθετη είναι η κυβέρνηση που με τον αυταρχισμό και την επιστράτευση αντιμετώπισε τον αγώνα τους.

»Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους νησιώτες να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και με φθηνό εισιτήριο για το λαό».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη