«Eκτεθειμένος» λέει το ΠΑΣΟΚ

Χυδαία συνθήματα της ΔΑΠ κατά του Γ.Παπανδρέου παρουσία του Γ.Βουλγαράκη

Χυδαία συνθήματα της ΔΑΠ κατά του Γ.Παπανδρέου παρουσία του Γ.Βουλγαράκη
Σε ενθουσιώδες κλίμα η εκδήλωση των φοιτητών, σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Γ.Βουλγαράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Θεσσαλονίκη
Αίσθηση προκάλεσε η έλλειψη αντίδρασης του Γ.Βουλγαράκη, όταν παρουσία του, σε εκδήλωση της ΔΑΠ, ακούστηκαν χυδαία συνθήματα κατά του Γ.Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο υπουργός Πολιτισμού είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος». Αργότερα, ο υπουργός καταδίκασε τα συνθήματα και επικοινώνησε με την Μ.Ξενογιαννακοπούλου για να εκφράσει τη λύπη του.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Βουλγαράκης ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ την Τρίτη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος δεν αντέδρασε.

Μάλιστα, μετά την εκδήλωση όταν ρωτήθηκε αν νιώθει περήφανος για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν, ο Γ.Βουλγαράκης απάντησε: «Εγώ ήμουν και είμαι υπερήφανος για τη ΔΑΠ και δεν έχει σχέση αυτό να κάνει με τέτοιου είδους συνθήματα. Η παράταξή μας ήταν πάντα κόσμια και σας θυμίζω ότι έχει δώσει μάχες για να διατηρηθεί αυτό το κλίμα κοσμιότητας και μέσα και έξω από τη Βουλή».

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ν.Αθανασάκης τόνισε ότι ο υπουργός Πολιτισμού είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος, διότι ανέχθηκε υβριστικά συνθήματα» στελεχών της Νεολαίας της ΝΔ σε φοιτητική εκδήλωση.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απρεπή και χυδαία συνθήματα» και επισήμανε πως όσο αυτά τα συνθήματα δεν καταδικάζονται μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.

Επιπλέον, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από πανεπιστημιακές σχολές «είτε τραμπουκισμών από την πλευρά της νεολαίας της ΝΔ, είτε προσπάθειες προετοιμασίας νόθευσης των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, σε κάποιες σχολές όπου δεν γίνονται δεκτές αντιπροσωπευτικές εφορευτικές επιτροπές».

Δεύτερος γύρος δηλώσεων

Μετά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Πολιτισμού επανήλθε με δήλωσή του, με την οποία καταδίκασε τα συνθήματα αυτά.

«Σήμερα παρευρέθηκα σε μια μεγάλη εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών. Η ομιλία μου ανέδειξε τόσο το εκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και την εγκληματική εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές, ότι υβριστικά συνθήματα που εκφώνησε μικρή ομάδα φοιτητών, δεν μπορούν και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με μένα ούτε με τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Είναι καταδικαστέα και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που συνειδητά υπηρετούμε» ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

O Ν.Αθανασάκης απάντησε: «Τα γεγονότα και η τηλεοπτική εικόνα μιλούν από μόνα τους, για τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο επικαλείται ο κ. υπουργός Πολιτισμού».

Αργότερα, ο Γ.Βουλγαράκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι επικοινώνησε με τη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ.Ξενογιαννακοπούλου και της ζήτησε να μεταφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη λύπη του για το σημερινό γεγονός και την αποδοκιμασία του για τα συνθήματα, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βουλγαράκης εξήγησε στην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αδύνατον, λόγω της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στην αίθουσα, να ακούσει το ακριβές περιεχόμενο των συνθημάτων, και ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο υπουργός Πολιτισμού δεν παρενέβη εκείνη τη στιγμή αποδοκιμαστικά.

Κατηγορηματικά καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου τα απρεπή συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση της ΔΑΠ. «Αποδοκιμάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες ούτε μας εκπροσωπούν ούτε μας εκφράζουν» δήλωσε.

Βολές κατά του Γ.Παπανδρέου

Στη διάρκεια της ομιλιάς του στην εκδήλωση της ΔΑΠ, ο κ. Βουλγαράκης εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και μίλησε για «λυσσαλέα συμφέροντα, που λυσσομανούν εναντίον της ΝΔ».

«Πρέπει να απολογηθεί ο κ. Παπανδρέου για τα 20 χρόνια συνεχούς υποβάθμισης της Παιδείας, για τα 20 χρόνια συνεχούς υποβάθμισης των πανεπιστημίων και να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το κόμμα» είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο στον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε ότι οι φοιτητές θα δώσουν την Τετάρτη, ημέρα των φοιτητικών εκλογών, συνοπτικά την απάντηση, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Θυμάται ο ελληνικός λαός, όπως θυμάται τις δηλώσεις στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία, όπως θυμάται τις δηλώσεις για την εξέγερση των νέων, όμως γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι. Είναι κατηγορούμενοι, γιατί για τόσα χρόνια υπέκλεπταν και πουλούσαν τις αγωνίες εκατομμυρίων Ελλήνων» είπε επίσης ο υπουργός.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο υπουργός Πολιτισμού σχολίασε τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Του συνιστώ να μην παρασύρεται από τον ίσκιο του, γιατί τον βλέπει πρωί και νομίζει πως είναι μεγάλος. Και επειδή ψελλίζουν τελευταία κάτι για εκλογές, θα τους συνιστούσα να μετρήσουν τον ίσκιο τους, όταν ο ήλιος είναι πάνω από το κεφάλι τους. Θα απογοητευτούν και τότε δεν θα πρέπει να πουν τίποτε στον ελληνικό λαό».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη