«Φάρσα ή προβοκάτσια;»

Διαψεύδει τις πληροφορίες για απαγωγές Πακιστανών ο Γ.Βουλγαράκης

Διαψεύδει τις πληροφορίες για απαγωγές Πακιστανών ο Γ.Βουλγαράκης
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών περί απαγωγών και ανακρίσεων Πακιστανών είτε από ελληνικές, είτε από ξένες υπηρεσίες προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη μήνυσης και πως τώρα ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης επισήμανε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά την πιθανότητα βίαιης προσαγωγής και ανάκρισης των ατόμων που περιλαμβάνονται στην καταγγελία και κάθε άλλου εκτός καταγγελίας.

«Προβοκάτσια ή φάρσα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση και τόνισε: «Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει τέτοια υπόθεση για τις ελληνικές αρχές» και χαρακτήρισε τις καταγγελίες ύποπτες και σκόπιμες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανόητους τους ισχυρισμούς για δράση Βρετανών στο ελληνικό έδαφος με αντικείμενο αυτό που περιλαμβάνεται στην καταγγελία ή κάθε άλλο σχετικό. «Έχουμε πολύ καλή επαφή και συνεργασία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει λόγος για τέτοια δράση» σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης και παρατήρησε ότι το ελληνικό Σύνταγμα τηρείται από όλους στην ελληνική επικράτεια.

Ακόμη, ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση με τον Πακιστανό πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος βεβαίωσε ότι, ούτε η πρεσβεία του Πακιστάν, ούτε άλλες πακιστανικές αρχές έχουν λάβει καταγγελία με αυτό το περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας δήλωσε: «Μόλις χθες [Τρίτη] πληροφορήθηκα την ύπαρξη μήνυσης για την καταγγελλόμενη υπόθεση των Πακιστανών. Το πληροφορήθηκα από σχετική αναφορά του δικηγόρου τους στη Βουλή».

Ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία με την οποία διεκπεραιώνει 210.000 μηνύσεις το χρόνο για την ασυνήθη αυτή υπόθεση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενημερώθηκε, καθώς και τυπικά δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της εισαγγελικής αρχής.

«Ζήτησα ήδη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην απομείνει καμιά σκιά και καμιά αμφιβολία για την υπόθεση αυτή» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη