Αποφάσεις του Ραδιοτηλεοπτικού

Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣΑ και του ΕΣΡ για το παραδικαστικό κύκλωμα

Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣΑ και του ΕΣΡ για το παραδικαστικό κύκλωμα
  (Φωτογραφία:  Icon )
in.gr audio player
Αθήνα
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Δ.Χαραλάμπης δήλωσε την Τρίτη ότι το ΕΣΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των παραδικαστικών κυκλωμάτων και της προβολής τους από τα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Πόλις και Alpha και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματά του.

Όσον αφορά το θέμα της πολιτικής πολυφωνίας με αφορμή και τα ποσοστά προβολής των δραστηριοτήτων των κομμάτων κατά το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, το ΕΣΡ εκτιμά ότι υπάρχει μεν καλυτέρευση, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο η πολυφωνία.

Ο κ. Χαραλάμπης δήλωσε ακόμα ότι όσον αφορά τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Alpha και τα δελτία ειδήσεων του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, στα οποία επικρίνεται ο διευθυντής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία Σεραφείμ Φυντανίδης για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ελέγχονται και καταγράφονται όλες οι εκπομπές και όλα τα δελτία.

Επίσης, το ΕΣΡ αποφάσισε το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού «Ερμής TV», έπειτα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμη, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η οριστική διακοπή του δορυφορικού καναλιού TVS ΑΕ με το αιτιολογικό ότι δεν είχε καθόλου δικό του πρόγραμμα και έπειτα από συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία έπαιρνε όλο το πρόγραμμα από την εταιρεία αυτή.

Όσον αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlter, Αntenna και Star, που προέβαλαν στα δελτία ειδήσεών τους σκηνές ερωτικού περιεχομένου, το ΕΣΡ αποφάσισε για τους μεν Αlter και Star κατά πλειοψηφία να γίνει σύσταση, καθώς οι συγκεκριμένες σκηνές παρουσιάσθηκαν σε δύο δελτία ειδήσεων, ενώ για τον Αntenna αποφασίσθηκε να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, κατά πλειοψηφία, για παρουσίαση των εν λόγω σκηνών σε έξι δελτία ειδήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη