«Με γκετοποίηση θα γίνουμε Παρίσι»

Το αίτημα απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες επαναφέρει ο ΣΥΝ

Το αίτημα απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες επαναφέρει ο ΣΥΝ
Από την επίσκεψη Αλαβάνου και Τσίπρα στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Το αίτημα της Αριστεράς και των μεταναστευτικών οργανώσεων να αποδοθεί το δικαίωμα της ψήφου, άμεσα, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους μετανάστες στη χώρα μας επαναφέρει ο Συνασπισμός, με ανακοίνωση του Ν.Βούτση.

«Είναι αποκλειστική και βαριά πλέον η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που παραπέμπει στις εθνικές καλένδες το ώριμο από χρόνια αίτημα για την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες, ιδιαίτερα δε, του δικαιώματος της ψήφου για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Βούτση, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ.

«Ποιον φοβούνται και σε ποιον δίνουν λογαριασμό οι κύριοι της κυβέρνησης; Την ίδια ώρα που τα γεγονότα στη Γαλλία αφήνουν γυμνό το βασιλιά των πολιτικών ενσωμάτωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παραχωρήσει τα ελάχιστα ενός σύγχρονου πλαισίου ισονομίας και ισοπολιτείας» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Και καταλήγει: «Προφανώς, γιατί δεν θέλει να μπει στο στόχαστρο των, δυστυχώς πολλών, στελεχών της παράταξής της και μερίδας της κοινής γνώμης και των μεγάλων ΜΜΕ, που εδώ και χρόνια δίνουν τον τόνο στις ξενοφοβικές, αναχρονιστικές και βαθύτατα εκμεταλλευτικές αντιδράσεις και κουλτούρες εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και εκπρόσωπος της Νεολαίας ΣΥΝ και της ακτιβιστικής εθελοντικής ομάδας «Ρομπέν των Δασών», επισκέφθηκαν την Κυριακή το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και συνομίλησαν με μετανάστες και εθελοντές δασκάλους.

Το σχολείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2004 και στεγάζεται προσωρινά στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ, φιλοξενεί 150 μαθητές (από την Ουκρανία, την Αρμενία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, κ.α.) και 50 εθελοντές δασκάλους.

Αίτημα των δασκάλων και των μαθητών είναι να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα στεγάσει τόσο τις ανάγκες λειτουργίας του Σχολείου Μεταναστών όσο και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των μεταναστών.

Με δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε τη στήριξη του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Με γκετοποίηση και περιθωριοποίηση των μεταναστών θα γίνουμε Παρίσι» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη