«Καμία ανησυχία»

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο
Ο ιός της γρίπης προσβάλλει όλες τις ηλικίες  
in.gr audio player
Αθήνα
Έξαρση της γρίπης παρατηρείται στην Ελλάδα από τα μέσα του Ιανουαρίου, καθώς μόνο τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 282 κρούσματα γρίπης και άλλα 311 κρούσματα τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Πάντως οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς «η δραστηριότητα της νόσου κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαν καταγραφεί τις δύο προηγούμενες περιόδους γρίπης».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), από τον περασμένο Δεκέμβριο ως τις 13 Φεβρουαρίου έχουν δηλωθεί συνολικά 642 κρούσματα γρίπης. Σε ό,τι αφορά τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν εφέτος, στην πλειονότητά τους ανήκουν στον ιό τύπου Α, καθώς και στελέχη τύπου Β που προσομοιάζουν με αυτά που περιλαμβάνονται στο εφετινό εμβόλιο γρίπης.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο ιός της γρίπης προσβάλλει όλες τις ηλικίες και μεταδίδεται από τα σταγονίδια που διασπείρονται στον αέρα όταν ένας ασθενής βήχει ή φταρνίζεται. Επίσης μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της χειραψίας. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε διάστημα μέχρι τεσσάρων ημερών από την έκθεση στον ιό. O δε ασθενής μπορεί να μεταδώσει τη νόσο ακόμη και επτά ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη