Η υπόθεση θα επανελεγχθεί

Πόρισμα εγκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαχείριση ταμείου πρόνοιας

Πόρισμα εγκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαχείριση ταμείου πρόνοιας
Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  
in.gr audio player
Αθήνα
Πόρισμα, που καταλογίζει ευθύνες στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για τη διαχείριση του Ταμείου Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδας, του οποίου είναι πρόεδρος, συνέταξε επιθεωρητής του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και παραδόθηκε στον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η έρευνα που διήρκεσε 17 μήνες - από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2004- εστίασε στον χειρισμό των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου από τον πρόεδρό του αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και της δικηγόρου Μπίκα.

Συγκεκριμένα, αφορά στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος» στο κέντρο της Αθήνας, τον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Ρηγίλλης, το ακίνητο επί της οδού Χαλκοκυνδύλη, όπου στεγάζεται η ΔΕΗ, το νυχτερινό κέντρο «Ακρωτήρι» στην παραλιακή, την Παναγία Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι, την Αγ. Βαρβάρα Χαλανδρίου και μια σειρά άλλα ακίνητα, όπου υπάρχουν κυρίως γραφεία.

Στο πόρισμα της έρευνας μεταξύ άλλων προτείνεται η «τοποθέτηση νέου, ιδιώτη προέδρου του διοικητικού συμβουλίου», στη θέση δηλαδή του Αρχιεπισκόπου, και η άσκηση ποινικής διώξης κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, το πόρισμα παραδόθηκε τον Ιούνιο στον υπουργό Απασχόλησης Π.Παναγιωτόπουλο, ωστόσο αντί να «επιβάλλει άμεσες και οριστικές λύσεις» όπως προτείνεται στο πόρισμα, ζήτησε νέο έλεγχο.

Απάντηση του Αρχιεπισκόπου

Σε επικοινωνία της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας με τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτη Επιφάνιου, ο τελευταίος δήλωσε: «Για το πόρισμα αυτό υπάρχει απάντηση προς τον υπουργός Απασχόλησης, δια της οποίας αναιρούνται όλα τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που καταγράφονται σε αυτό. Η απάντηση δεν δίνεται για την ώρα στη δημοσιότητα»

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη