Κήρυγμα για φτωχούς και πλούσιους

Οι οικονομικές ανισότητες στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Οι οικονομικές ανισότητες στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
Για φτωχούς και προνομιούχους μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (φωτ. αρχείου)  
in.gr audio player
Αθήνα
Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες που παρατηρούνται στη χώρα βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κατά το κήρυγμα της Κυριακής από το ναό της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι «πολύ φτωχοί, που δεν έχουν να φάνε» και από την άλλη «βλέπει κανείς τις βίλες, τα κότερα, τη μεγάλη πολυτελή διαβίωση μερικών ανθρώπων».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι στη συνέχεια ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε «παράδεισο» την Ελλάδα και προνομιούχους τους Έλληνες, συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γιατί -όπως είπε- έχουν θερμή πίστη, οικοδομούν συνεχώς εκκλησίες, τηρούν τις παραδόσεις και αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση.

«Είμαστε και χριστιανοί και Έλληνες και αυτό είναι το μεγάλο μας προνόμιο μέσα σε τούτο τον κόσμο» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Χριστόδουλος έκανε συγκρίσεις πολιτικών συστημάτων και επέκρινε την παγκοσμιοποίηση, ενώ εξήρε το ρόλο της εκκλησίας καλώντας τους πιστούς να αντισταθούν.

«Εκείνοι οι οποίοι θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο χωρίς να υπάρχουν αντιστάσεις και χωρίς να υπάρχουν εμπόδια, έχουν φροντίσει με τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης να τα ισοπεδώσουν όλα», σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη