Για την υπόθεση μετοχές-φούσκες

Παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα η Κ.Μπουρμπούλια - Δεκτή η παραίτηση

Παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα η Κ.Μπουρμπούλια - Δεκτή η παραίτηση
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ.Πετσάλνικος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Δεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος την παραίτηση από το δικαστικό σώμα της πρώην Πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία το έτος 1999 είχε χειριστεί 23 υποθέσεις, που αφορούσαν στις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, είναι σε εκκρεμότητα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, για να τεθεί σε προσωρινή παύση η Κ.Μπουρμπούλια. Το ΑΔΣ θα συνέλθει για το θέμα αυτό μετά την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16 Σεπτεμβρίου 2003) και ανεξάρτητα από την παραίτηση της πρώην Πρωτοδίκου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά της Κ.Μπουρμπούλια έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη (Ιούλιος 2003) από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Κρουσταλάκη για εννέα πειθαρχικά παραπτώματα, που ανάγονται στη συμπεριφορά της πρώην Πρωτοδίκου κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως 19ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, που χειρίσθηκε την υπόθεση για τις μετοχές «φούσκες».

Ακόμα, τακτικός Εφέτης ανακριτής της Θήβας εξετάζει το ποινικό σκέλος σε βάρος της Μπουρμπούλια, ενώ ανακριτής Εφέτης των Αθηνών εξετάζει την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση («πόθεν έσχες») της πρώην δικαστικού λειτουργού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη