Κατόπιν συνεννόησης με Σημίτη

Επιστολή Πετσάλνικου σε Κρουσταλάκη για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαπλοκή

Επιστολή Πετσάλνικου σε Κρουσταλάκη για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαπλοκή
Προηγήθηκε σχετική συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης   (Φωτογραφία:  Πρίσμα )
in.gr audio player
Αθήνα
Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη, με την οποία του ζητά να πράξει τα δέοντα σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ευ.Μαλέσιος, Σ.Μανίκας, Μ.Νεονάκης) να εμπλέκονται σε συναλλαγές μετοχών του βασικού μετόχου της εταιρείας Altec, Αθ.Αθανασούλη, απέστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Προηγήθηκε σχετική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στην επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει: «Λόγω των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, θα σας παρακαλούσα όπως επιληφθείτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και κατά την κρίσή σας».

Από την πλευρά του Ευάγγελου Κρουσταλάκη έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει -στο πλαίσιο του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας- σχετικά με την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης την προεσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη το αργότερο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη των σχετικών πληροφοριών και δημοσιευμάτων.

Υπομονή μέχρι να δοθούν αποδείξεις συστήνουν Παπανδρέου και Σκανδαλίδης

Εν τω μεταξύ, χαμηλούς τόνους στην υπόθεση της εμπλοκής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Χρηματιστήριο κράτησαν με δηλώσεις τους τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. «Δεν πρέπει να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώτος.

«Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση η απάντηση είναι διαφάνεια και βεβαίως δεν πρέπει να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Αν υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία εμπλέκουν τον οποιοδήποτε πολιτικό, βεβαίως πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη είναι που κρίνει» απάντησε ο κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε καταστάσεις διαπλοκής.

Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, τόνισε ότι το Χρηματιστήριο «δεν είναι ούτε ευχή ούτε κατάρα». «Έχω κοινή διαδρομή και κοινούς αγώνες με τα στελέχη που συζητούνται. Τα θεωρώ στελέχη με μεγάλη προσφορά και επειδή είμαι άπιστος Θωμάς, δεν πιστεύω τίποτα αν δεν αποδειχθεί μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες» προσέθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη