Εγκαταλείπει τη ΝΔ η Μπακογιάννη, εάν επιστρέψει στο κόμμα ο Σαμαράς

Εγκαταλείπει τη ΝΔ η Μπακογιάννη, εάν επιστρέψει στο κόμμα ο Σαμαράς
Η πρώην υπουργός της ΝΔ δεν επιθυμεί την επιστροφή του Αντ.Σαμαρά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  
in.gr audio player
Αθήνα
Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, εγώ εγκαταλείπω οριστικά τη ΝΔ και η ευθύνη της αποχώρησής μου δεν θα βαρύνει εμένα. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον Κώστα Καραμανλή, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης στη ΝΔ, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Οι συνεργάτες του Κ.Καραμανλή λένε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από τη δεξίωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας, επισήμαιναν με έμφαση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ είχαν εγκάρδια συνομιλία, ενώ αντίθετα ο Κώστας Καραμανλής δεν συνομίλησε με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα καταγγείλει τον Κ. Καραμανλή και θα αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν επιστρέψει ο Α.Σαμαράς. Το σημαντικό όμως είναι ότι τώρα απειλεί ότι θα φύγει από το κόμμα και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του επίτιμου προέδρου και της πρώην υπουργού θα σηματοδοτήσει και την αποχώρηση πολλών άλλων βουλευτών και στελεχών.

Στο ερώτημα τι θα κάνει η κ. Μπακογιάννη, εάν φύγει από τη ΝΔ, φίλοι και συνεργάτες της λένε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και τη συνεργασία με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν και, όπως εξηγούν, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή του δημάρχου με την κ. Μπακογιάννη.

Κόβει τις γέφυρες με ΝΔ ο Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι γέφυρες επικοινωνίας του δημάρχου Αθηναίων έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό, ιδιαίτερα μετά την άρνηση του Δημ.Αβραμόπουλου να επιστρέψει στη Ρηγίλλης μετά τις εκλογές. Ο Κ.Καραμανλής περιμένει λοιπόν πότε ο δήμαρχος θα κάνει το μεγάλο βήμα για την ίδρυση του δικού του πολιτικού φορέα.

Ηδη ο κ. Αβραμόπουλος συγκροτεί πυρήνες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη μαγιά για το νέο κόμμα, και μάλιστα προτίθεται να συγκροτήσει έναν όμιλο στα πρότυπα του Ομίλου Προβληματισμού και Εκσυγχρονισμού της Κοινωνίας που ίδρυσε ο Κώστας Σημίτης στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη