Κατάθεση της πραγματογνώμονος

To DNA στα νύχια της Δώρας δεν δείχνει τον δολοφόνο

To DNA στα νύχια της Δώρας δεν δείχνει τον δολοφόνο
Τα γενετικά στοιχεία DNA που έχουν προσδιοριστεί στα νύχια της Δώρας κρίθηκαν ότι δεν είναι αξιοποιήσιμα
(Φωτογραφία: Eurokinissi)
Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ύστερα από την κατάθεση της πραγματογνώμονος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Σύμφωνα με αυτή, τα γενετικά στοιχεία DNA που έχουν προσδιοριστεί στα νύχια της Δώρας κρίθηκαν ότι δεν είναι αξιοποιήσιμα.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού, Απόστολος Λύτρας, την Παρασκευή εξετάστηκε ως μάρτυρας, κατόπιν αιτήματος του ίδιου, η πραγματογνώμονας της ΔΕΕ που διενήργησε την πραγματογνωμοσύνη και την ανάλυση του DNA.

Σύμφωνα με την έκθεση, το DNA του καθ' ομολογίαν δολοφόνου Εμμανουήλ Σοροπίδη βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα σε χαρτοπετσέτες, όπου εμφανίζονται μίγματα γενετικών στοιχείων του θύτη και του θύματος. Ωστόσο, βρέθηκε DNA στα νύχια και το μπουφάν της 32χρονης εφοριακού το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Τα γενετικά στοιχεία DNA που έχουν προσδιοριστεί στα νύχια της Δώρας, όπως αποκάλυψε ο κ. Λύτρας, έχουν εξεταστεί και αξιολογηθεί με βάση τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της και κρίθηκαν ότι δεν είναι αξιοποιήσιμα για περαιτέρω σύγκριση, περιπλέκοντας έτσι για ακόμη μια φορά τα σενάρια δολοφονίας της 32χρονης.

Την ίδια στιγμή, ο Σοροπίδης εξακολουθεί να υποστηρίζει πως επιτέθηκε στην Δώρα, ωστόσο δεν ήταν εκείνος που τη σκότωσε, παρακαλώντας να συνεχιστεί η έρευνα για να κάτσουν στο σκαμνί οι δολοφόνοι.


in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη