Για βία κατά προσφύγων στα hot spot

Η απάντηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις καταγγελίες του ΟΗΕ

Η απάντηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις καταγγελίες του ΟΗΕ
«Θα περιμέναμε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση»
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Για «ανώνυμες βιωματικές εμπειρίες» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε απάντησή του στις καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά.

  • ΟΗΕ: Κίνδυνος σεξουαλικής βίας στα hot spot ελληνικών νησιών
«Θα περιμέναμε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση που να βασίζεται και σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές, επίσημα στοιχεία και δεδομένα» σημειώνει το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτείας συνεργάζονται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στους χώρους Υποδοχής των νησιών, όσο και στις δομές της ενδοχώρας».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει, κάθε πρόταση που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών «γίνεται δεκτή με ευαρέσκεια από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο καταγράφει και λαμβάνει υπόψη όλες τις σχετικές διαπιστώσεις».

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη