Για να συμμετάσχει σε εκπομπή του Kibris

Κύπρος: Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε έλληνα δημοσιογράφο

Κύπρος: Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε έλληνα δημοσιογράφο
Η κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.

Ο Νίκος Στέλγιας έφθασε στις 11:50 το πρωί στο οδόφραγμα, όπου οι «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους δεν του επέτρεψαν τη μετάβαση στα κατεχόμενα. Στον Νίκο Στέλγια δεν δόθηκε κάποια εξήγηση και απλώς τον ενημέρωσαν ευγενικά ότι σήμερα του απαγορεύεται η είσοδος στο ψευδοκράτος.

Εκτιμάται πάντως ότι ρόλο στην απαγόρευση έπαιξαν οι αναρτήσεις του τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika, της οποίας τα γραφεία έγιναν στόχος τούρκων εθνικιστών, εξαιτίας του πρωτοσέλιδου της προ ημερών κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε κατοχή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία πορεία συμπαράστασης στην εφημερίδα.

Ο Νίκος Στέλγιας εργάζεται ως δημοσιογράφος στην κυπριακή έκδοση της Καθημερινής και συμμετάσχει ενεργά σε διακοινοτικές ενέργειες για την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη Μεγαλόνησο.

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη