Για τους διαξιφισμούς Παυλόπουλου - Ερντογάν

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν περιμέναμε να αλλάξει θέση η Τουρκία

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν περιμέναμε να αλλάξει θέση η Τουρκία
«Οφείλουμε να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις. Δεν περιμέναμε να αλλάξει θέση η Τουρκία» σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση Ερντογάν - Παυλόπουλου.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε αναλυτικότερα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις. Δεν περιμέναμε να αλλάξει θέση η Τουρκία.

»Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση, με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο».

Σε ερώτηση για το τάιμινγκ της επίσκεψης Ερντογάν, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε: «Οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη