Χειροτονήθηκε τον περασμένο μήνα

Μοναχή Φεβρωνία έγινε στην Κένυα η Ναταλία Λιονάκη [Βίντεο]

Μοναχή Φεβρωνία έγινε στην Κένυα η Ναταλία Λιονάκη [Βίντεο]


Η Ναταλία Λιονάκη, η ηθοποιός που έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά σίριαλ, είχε απασχολήσει πριν λίγα χρόνια την κοινή γνώμη όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό.

Η 40χρονη Ναταλία ασπάστηκε και επίσημα το μοναχισμό, καθώς χειροτονήθηκε στην Κένυα τον Αύγουστο και φέρει πλέον το όνομα Φεβρωνία.

Η χειροτονία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα και τελέστηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και τον πρωτοσύγκελο Αθανάσιο Κισούμου, έχοντας σταθερά στο πλευρό της τον πνευματικό της πατέρα, Απόστολο.

Η ίδια ακολούθησε τα βήματα της χειροτονίας με ταπεινότητα, φορώντας έναν λευκό χιτώνα και με μακριά έως το γόνατο μαλλιά. Φόρεσε το ζωστικό, το πολυσταύρι, τη δερμάτινη ζώνη, το εξώρασο, τα σανδάλια και τον μανδύα, τα οποία και είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα μέρη της ένδυσης που συμβολίζουν το Χριστό.

Η μοναχή -πλέον- Φεβρωνία και κατά κόσμον Ναταλία Λιονάκη, είχε συμμετάσχει σε πολλές σειρές της τηλεόρασης, όταν στα 31 της χρόνια πήρε την απόφαση να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στο Θεό.

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη