Πόροι 58.000 ευρώ το μήνα

Μόνιμη χρηματοδότηση για το πολύπαθο Πάρκο Τρίτση

Μόνιμη χρηματοδότηση για το πολύπαθο Πάρκο Τρίτση
Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης το Πάρκο Τρίτση αποκτά σταθερή χρηματοδότηση   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
in.gr audio player
Αθήνα
Τακτικούς πόρους εξασφαλίζει για πρώτη φορά το -εγκαταλειμμένο εδώ και καιρό- Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καθορίζεται μηνιαία πρόσοδος ύψους 58.000 ευρώ την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την επίτευξη των σκοπών του, όπως καλλιέργειες και παραγωγή προϊόντων, ανάπτυξη παραγωγικών και συναλλακτικών δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.

Το ποσό της προσόδου παρακρατείται αναλογικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής «ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στο περιβάλλον της Αττικής, που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων».

Η παρακράτηση πραγματοποιείται με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και αποδίδεται στον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου που συστάθηκε με τον νόμο 4414/2016.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη