Και νέος νόμος από τη Δευτέρα

Μέτωπο με το ΣτΕ ανοίγει η κυβέρνηση μετά την ακύρωση του νόμου Παππά

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
in.gr audio player
Αθήνα
Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
  
Διαβάστε επίσης:

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
  
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε επίσης ότι θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο «που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015».

Σε μία πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι το ΣτΕ είναι «το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI, το μαύρο στην ΕΡΤ», προσθέτοντας ότι «η ασυδοσία δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα» και η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί στο προηγούμενο «αντισυνταγματικό» καθεστώς.

«Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην επιστροφή των 255 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που έχουν δώσει οι υπερθεματιστές, ενώ διαμήνυσε ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Αναλυτικά, η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:

 • έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
 • έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
 • έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:

* Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

 • στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
 • εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
 • στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
 • και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
* Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.

Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Η ΝΔ σχολίασε ότι «η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». 
 
«Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε» πρόσθεσε η ΝΔ.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • νεοολγισμοί

  Γιατί τόσο καιρό η κυβερνώσα αριστεροπασοκοδεξιά δεν τακτοποίησε παιδικούς σταθμούς,νοσοκομεία κ.λ.π.; Τί θα γίνει αν επιτεθεί κανένας θιασώτης της κ.Όλγας στους δικαστές; O tempora,o mores όθεν...... #0003

 • Η υποκρισία της...... αλήθειας....

  Λένε κάποιοι οτι οι 4άδειες θα χειραγωγούσαν την ενημέρωση,δηλ.ο ΣΚΑΙ,ο ΑΝΤ1,ο Μαρινάκης θα στήριζαν...ΣΥΡΙΖΑ! χαχαχαχαχα!!!Δεν λένε όμως οτι το 2012 ο Π.Καψής και Βορίδης όταν έφεραν τον νόμο τους οι καναλάρχες θέλανε απο 3συχνότητες ο καθένας τους και να κλείσουν τα περιφεριακά κανάλια και θεματικά της Αττικής,Μακεδονίας,αλλά να μην στήσουν κεραίες για τα 12κάνησα(μικρός πληθυσμός 100χιλ.).Και αλήθεια δηλ.αν δεν συμφωνήσει η ΝΔ(που εξυπηρετεί συγκεκριμένους,δεν θα έχουμε ποτέ ΕΣΡ,δηλ.τα υφιστάμενα κανάλια να είναι στη ανομία και να κερδοσκοπούν επ'αόριστο δηλ.μέχρι να έρθει η ΝΔ για να τα πάρουν χαρησματικά όπως τόσα χρόναι. #0004

 • ΡαδιοΤηλεοπτικό τοπίο

  Κανονικά όλα τα κόμματα θα έπρεπε να συμφωνούν στην αδρά πληρωμένη Αδειοδότηση. Οι συχνότητες είνει ενα παριουσιακό στοιχείο της Χώρας μας, όπως τα Δημόσια κτήματα, το νερό, ο αέρας κοκ. Αν κάποιοι αρνουνται να πληρώσουν και με τον τρόπο τους ''πείθουν'' τα κόμματα να συμπαραστέκονται στην ασυδωσία και στη μη καταβολή ενοικίασης συχνότητας τότε γιατί να πληρώνει ο κόσμος το νερό που μέρος της φύσης και ανήκει σε όλους ?.Γιατί να μή κανει χρήση γής που ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.Ασφαλώς πρέπει να βρεθεί μία σωστή λύση χωρίς να πέσει 'μαύρο' με τις γνωστές επιπτώσεις-απολύσεις κλπ. #0005

  αναφορά 11Περίπου αντικειμενικά   27/10/2016 13:52

Διαβάστε όλες τις απόψεις (24)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη