Τι απαντά ο ίδιος

Διοικητής ΟΑΕΕ: «Όποιος δεν μπορεί να πληρώνει, να πάει Βουλγαρία»

Διοικητής ΟΑΕΕ: «Όποιος δεν μπορεί να πληρώνει, να πάει Βουλγαρία»
Η έδρα του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών   (Φωτογραφία:  Intime )
in.gr audio player
Αθήνα
Την αντίδραση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ προκάλεσε η παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία.

Το ιστορικό της υπόθεσης εξηγεί η Καθημερινή: Ο διοικητής βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος.

Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις-ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί».

Σε ερώτηση ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο Κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μανιός αντέδρασε έντονα στα όσα είπε ο διοικητής: «Ας πάει αυτός στη Βουλγαρία να κάνει τον διοικητή. Η απάντηση δεν είναι αυτή, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το συζητήσουμε.»

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε: «Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω. Ο διοικητής του ΟΑΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε να φύγουν στη Βουλγαρία αν δεν μπορούν να πληρώσουν.

» Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας.

» Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να 'πάρουν το κεφάλι' του κ. διοικητή.»

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

  Υποτίθεται πως κύριο μέλημα του διοικητή ενός οργανισμού ασφάλισης πρέπει να είναι η σωστή λειτουργία του, και αυτό περιλαμβάνει βέβαια και την κανονική καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων. Δεν είναι δυνατόν, από τη θέση του και μόνο, να λέει πως δεν τον αφορά, κι ας πάνε αλλού αν δεν τους αρέσει, και να επικαλείται και... το πατριωτικό τους αίσθημα! Τι περίμεναν όταν ψήφιζαν νόμους που προβλέπουν κρατήσεις φορολογία στο 70-80%? Δηλαδή αν βγάζεις 20000€ σου μένουν 5000€! Βάλε και τη μη επιστροφή του ΦΠΑ, που για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι ακόμα μια επιβάρυνση, και δε μένει τίποτε. Φυσικά και θα πάνε στη Βουλγαρία, αλλά δεν είναι θέμα πατριωτισμού, ειναι θέμα επιβίωσης! #0001

 • Αδαείς και επικίνδυνοι.

  Τι να πει κανείς για αυτή την κυβέρνηση αδαών και όλα τα διορισμένα επιτελεία των ’’επί πτυχίου’’ ΣΥΡΙΖΕΩΝ των υπουργείων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι - όπως εξάλλου φαίνεται και από τις αλαζονικές συμπεριφορές τους - η παραμονή τους με κάθε κόστος στην εξουσία. Δεν τους απασχολεί απολύτως τίποτα άλλο. Περνούν τους νόμους τον ένα πίσω από τον άλλο ομόφωνα και παμψηφεί με μοναδικό στόχο να μην πέσουν τι κι αν ΔΕΝ τους θέλει πια το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, ακόμα και από αυτούς που τους ψήφισαν. Θυμάμαι τα λόγια του Αλέξη την εποχή των δημοσκοπήσεων επί Σαμαρά που ακόμα και με μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα αυτός βρίσκεται στη θέση του Σαμαρά - και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά - αλλά δεν ιδρώνει το αυτί αυτού του απίστευτα θρασύδειλου καταληψηάκια. Και λέω θρασύδειλου γιατί οι βαρύγδουπες δηλώσεις εντός Ελλάδος μετατρέπονται έξω σε ’’κωλοτούμπες’’. Ότι κατηγορούσε τους προηγούμενους, κάνει τα ίδια και χειρότερα σε όλους τους τομείς. Και για να μη σας κουράζω με διαπιστώσεις - σας θυμίζει κάτι αυτό - , ζήτω που καήκαμε. #0002

  αναφορά 71Απίστευτα απογοητευμένος Έλληνας   18/10/2016 15:47
 • Τον παρεξηγήσατε. Προτείνει μια λύση win-win.

  Η Βουλγαρία είναι καλή λύση όταν έχεις να πληρώνεις αλλά θέλεις βιώσιμη επιχείρηση. Για αυτόν που δεν έχει, και θέλει υπαλληλική θέση ας πάει στη Γερμανία. Είναι πατριωτικό να φέρνεις χρήμα στην Ελλάδα ως τουρίστας. #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (12)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη