Εκκρεμεί το ραντεβού με Γεωργιάδη

ΕΟΠΥΥ: Σταματήστε την απεργία - Συνεδριάζουν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Σταματήστε την απεργία - Συνεδριάζουν οι γιατροί
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
in.gr audio player
Αθήνα
Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για να ληφθεί απόφαση για το μέλλον της απεργίας τους (μετά τις 19 Δεκεμβρίου). Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με ανακοίνωση, κάλεσε τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία, καθώς έχει κοινωνικές επιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί ο καθορισμός ραντεβού του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τις δύο πλευρές να βρουν λύση και η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας και των γιατρών αναμένεται να γίνει παρά το γεγονός ότι η απεργία συνεχίζεται. Πάντως, το ραντεβού δεν έχει οριστεί ακόμη.

Σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών είναι οι απολύσεις γιατρών που είχε εξαγγείλει πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Γεωργιάδης (τις τελευταίες ημέρες υπαναχώρησε), η μορφή του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η μετάβαση σε αυτό χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Σταματήστε την απεργία, έχει κοινωνικές επιπτώσεις

Στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η απεργία των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται η διοίκηση του οργανισμού, η οποία καλεί τους γιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν τη λειτουργία του ενιαίου πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Οργανισμός κάνει ακόμη μια έκκληση στους ιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π.) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, «από τις 1.102, εδώ και μήνες, προγραμματισμένες Επιτροπές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), κατά το διάστημα της απεργίας ακυρώθηκαν οι 863, που θα εξέταζαν 18.535 ασφαλισμένους. Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν πολλούς μήνες τη σειρά τους και θα χρειαστεί να περιμένουν ξανά και να ταλαιπωρηθούν μένοντας, κάποιοι από αυτούς, χωρίς σύνταξη ή επίδομα».

Επίσης, σημειώνεται ότι «μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν εξετάζονται από τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές, έτσι ώστε να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους άδειες και οι άδειες κατά τη διάρκεια της κυήσεως για να τους καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου δεν εξετάζονται από τις επιτροπές αναπηρίας για να πάρουν το αναγκαίο πιστοποιητικό συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με το ειδικό καθεστώς των Ατόμων με Αναπηρία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάνουν τη χρονιά».

«Η κατάργηση κρίσιμων κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως η πρόσβαση σε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις στο βωμό των κινητοποιήσεων, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία. Η περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 •  

  Ικατζιδες

  Αδωνη, να τους απολύσεις όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ!! Έχουν όλοι διοριστεί με βύσμα! Ποτέ δεν έγινε ένας διαγωνισμός, καμιά αξιοκρατία!! Από την εποχή του Σολωμού και μετά διορίζονται οι κολλητοί!!! Τοσα χρόνια, το μόνο που έκαναν ήταν να απεργούν, να εκβιάζουν και ζητούν μίζες!!!! Μην τους διορίσει στα νοσοκομεία !!!! Να κάνεις προκήρυξη τις αντίστοιχες θέσεις, να διαγωνιστούμε και εμείς!!! οι νέοι γιατροί!!! ΄ Να κάνεις προκήρ καταστε #0002

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

 • Η Ε.Ρ.Ε ξανάρχεται !!

  Απευθείας αναθέσεις, τα δικά μας παιδιά στα επιτελεία των υπουργών, οι διεθυντές στο Δημόσιο μετακινούνται για να μπουν πάλι τα δικά μας παιδιά. Αν δεν έχεις μαθητεύσει στους πάγκους της ΟΝΝΕΔ δεν είσαι τίποτα για αυτούς. Εποχές ΕΡΕ δηλαδή θα ξαναζήσουμε με την χώρα στο τέλμα. Οργή νιώθω ειλικρινά που διαχειρίζονται στο κρίσιμο αυτό σημείο τη χώρα αυτοί οι άνθρωποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεριζώσει σύριζα αυτές τις νοοτροπίες και ας μην κάνει τίποτε άλλο. ΑΘΛΙΟΙ ΠΙΑ #0003

 • ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΟΥΤΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

  Κάτι τύπους σαν τον Κασιδιάρη, Γεωργιάδη και την κόρη του Μλικάκου βλέπω και σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να υπήρξε άρια φυλή. Βλέποντας τους κατάλαβα ότι ο Γκέμπελσ έλεγε μεγάλες κουταμάρες!! Δεν μπορεί αυτά τα μογγολάκια στον iq εγκεφάλου να θεωρούν τον εαυτό τους ταλαντούχο. Αν τον θεωρούν ας μοιράσουν τα υπάρχοντα τους (προιόν κλεψιάς και εκμετάλλευσης) να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!!!! #0004

Διαβάστε όλες τις απόψεις (10)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη