Λόγω αιθαλομίχλης

«Δακτύλιο» στα τζάκια σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Δακτύλιο» στα τζάκια σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος
Το φαινόμενο του «κίτρινου» νέφους είχε κάνει την εμφάνισή του πέρσι -κυρίως στην Αθήνα-, όταν λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου, οι πολίτες στράφηκαν στην καύση ξύλων   (Φωτογραφία:  Icon )
in.gr audio player
Αθήνα
Την εφαρμογή «δακτυλίου» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.

Το φαινόμενο του «κίτρινου» νέφους είχε κάνει την εμφάνισή του πέρσι -κυρίως στην Αθήνα-, όταν λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου, οι πολίτες στράφηκαν στην καύση ξύλων. 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθεί να προλάβει αντίστοιχο φαινόμενο τους επόμενους μήνες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα επιβάλλει κατά περίπτωση, όπου θα σημειώνονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, «απαγορευτικό» για τζάκια και ξυλόσομπες.

Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.

Η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.


Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

  • ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

    Αυτό μας έλλειπε. Να ζεσταθούμε χωρίς φόρο. Αθάνατη Ελλάδα!.Εχεις καταπληκτικά μυαλά για διοικούντες.Προτείνω την ειδική σύνδεση κάθε τζακιού με το ΤΑΞΙΣ. #0001

  • Μόνωση

    Να επιβληθεί μόνωση όλων των κατοικιών , αφού γνωρίζουμε το πρόβλημα στην Ελλάδα (ΤΕΕ) κτλ. και δεν θα ψάχνουμε για τρικ, ημίμετρΑ και αλλά κόλπα για να ζεσταθουμε αλλά και να μην καταστρέφουμε μετά το ίδιο μας το περιβάλλον που βγαίνουμε και αναπνέουμε. Όταν κρυωνουμε βάζουμε ζεστά ρούχα ( μόνωση ) και δεν για να ζεσταθουμε (,καύσιμο ) #0002

  • Ελεγχος καμινάδων!!

    Γι αυτό το λόγο θα επιστρατευτεί και ο Αη Βασίλης, ιδιαίτερα την εποχή των Χριστουγέννων που καίνε πολύ τα τζάκια. Πετώντας με το έλκηθρο του θα ελέγχει «ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα» τους παραβάτες. #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (155)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη